Kozmik Radyo & Haber

HER GÜN 2 BİN 500 AİLENİN SOFRASINA SICAK YEMEK

HER GÜN 2 BİN 500 AİLENİN SOFRASINA SICAK YEMEK
274 views
19 Nisan 2021 - 11:25

Yüreğir Belediyesi Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Aşevinde dev kazanlarda hazırlanan sıcak yemekler iftar öncesi sofraları süslerken, belediye ekipleri de kapı kapı gıda kolisi dağıtıyor.

Yüreğir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle toplu iftar etkinliklerinin yasaklanmasının ardından geleneksel olarak düzenlediği iftar çadırının yerine bu yıl ihtiyaç sahiplerine iftar öncesi sıcak yemek ve gıda kolisi yardımı yapmaya başladı.

Aşevinde dev kazanlarda ve hijyenik koşullarda pişirilen sıcak yemekler, her gün iftar öncesi kayıtları bulunan ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilirken, sıcak yemeğin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine de gıda kolisi yardımı da yapılıyor.

Aşevinden her gün ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Mübarek Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi Ramazan ayında da günlük 2 bin 500 ailemizin sofrasına sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bir yandan da gıda kolisi dağıtımımız devam ediyor. İmkânlarımız ölçüsünde ulaştığımız insanlarımızın sayısını artıracağız inşallah.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında kimsenin aç kalmaması için çabaladıklarını belirten Başkan Kocaispir, “Ramazan ayı boyunca iftar çadırları kurulmayacak ama biz buradaki açığı yemekleri bizzat vatandaşlarımızın evine götürerek gidermek istiyoruz. Aç ve açıkta kimsenin kalmadığı bir ilçe olma hayalimiz var. İnşallah bu konuda başarılı oluruz.” ifadelerini kullandı.

Yüreğir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar Başkan Kocaispir’e teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.