Kozmik Radyo & Haber

Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği Projesi Ortağı Oldu

Çukurova Üniversitesi Avrupa Birliği Projesi Ortağı Oldu
394 views
05 Nisan 2021 - 10:18

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Avrupa Birliği’nin tarafından desteklenen “Kültürel Miras Olarak Sinema İçin Diyalog: Sınırlar-Arası Diyalog Yoluyla Adana’da Sinemaların Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak Kimliklendirilmesi, Tanınması ve Topluluk Temelli Envanterinin Çıkarılması” adlı projeye ortak olarak katıldı.

ÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fazilet Aksu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği’nin yürüteceği projenin diğer ortakları Antwerp Üniversitesi (Belçika) ve Gent Üniversitesi (Belçika) olurken Adana Büyükşehir Belediyesi ve SinemaEvi projenin faydalanıcı ortakları arasında yer aldı.

ÇÜ İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın Çam ve Doç. Dr. İlke Şanlıer Yüksel ise 1 Nisan 2021 tarihinde başlayan ve 15 ay sürecek projede koordinatör ve araştırmacı/uzman olarak görev yapacak.

Adana’nın Sinema Tarihine Odaklanan Proje Kapsamında Bir Çok Etkinlik Yer Alacak

Sözleşmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından yapılan projenin yürütülmesinden Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu olurken Adana’nın sinema tarihine odaklanan proje kapsamında yer alacak etkinlikler şu şekilde açıklandı;

– Yaklaşık 120 yıllık Adana sinemalarının tarihinin araştırılması;

– Geçmişten bugüne Adana’da faaliyette bulunan sinema mekânlarının envanterinin çıkarılması ve haritalanması;

– Adana sinema tarihi gezisi rotalarının ve kataloğunun oluşturulması;

– Adana sinema tarihiyle ilgili ulusal ve uluslararası çalıştay, kongre ve konferansların düzenlenmesi;

– Belçika’daki Antwerp ve Gent şehirlerinde sinema tarihini araştıran uzmanların deneyimlerinden yararlanarak Adana sinemalarının kültürel miras olarak tanınması çalışmalarının gerçekleştirilmesi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.