Kozmik Radyo & Haber

“Çiftçi borçları faizsiz 5 yıl ertelensin”

“Çiftçi borçları faizsiz 5 yıl ertelensin”
297 views
01 Nisan 2021 - 12:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 180 milyar lirayı aşan çiftçi borçlarının faizsiz en az 5 yıl ertelenmesini istedi. Tarımda söz verilen borç yapılandırma kararının derhal açıklanmasını talep eden Barut, “Tarım batırılıyor, iktidar tarıma ve çiftçiye şaşı bakıyor. Sözünüzü tutun, yapılandırma kararını derhal açıklayın” dedi.

“VİCDANLARI KURUMUŞ, DİLLERİ LÂL OLMUŞ, GÖZLERİ GÖRMÜYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak ülke tarımı ve borç başta olmak üzere üreticilerin sorunlarıyla isteklerini dile getiren Ayhan Barut, “Türkiye tarımı göz göre göre batırılıyor. Tarıma şaşı bakanlar, Saray’ın penceresinden toz pembe rüyalar görenler, çare üretmiyor. Tarımda yangın var, çiftçimiz perişan halde! Ne feryadını duyan, ne yardımına koşan var! Sanki vicdanlar kurumuş, dilleri lâl olmuş, gözleri görmüyor” diye konuştu.

“BORÇLAR FAİZSİZ 5 YIL ERTELENSİN”

Tarıma ve üreticilere destek vermeyen iktidar ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Tarımda yangın var ama Tarım ve Orman Bakanı sadece bakıyor. Bakmayın, çare bulun, çözüm üretin! Zaten üretici zorda. Gübreden mazota tüm üretim maliyetleri fahiş oranda zamlanıyor, ürünler ise para etmiyor. Destekleme fiyatları yerinde sayıyor. Ülkemizde çiftçi borçları 180 milyar lirayı aştı. Borç içindeki çiftçinin tarlasından traktörüne, ahırından ineğine her şeyine haciz geliyor. Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları faizsiz en az 5 yıl ertelensin istiyoruz. Çiftçi borçlarının yapılandırılmasını herkes bekliyor. Sözünüzü tutun, vakit kaybetmeden yapılandırma kararını açıklayın!
Artık üretene ve tarımsal üretime gereken desteği verin!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.