Kozmik Radyo & Haber

Sümer: Yazıklar olsun!

Sümer: Yazıklar olsun!
301 views
18 Mart 2021 - 14:37

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, daha önce Adana’da Ziraat Bankası’nın bir şirkete 321 Milyon TL kredi verdiğini ve geri alamadığını kamuoyu gündemine taşımıştı.

Orhan Sümer, daha sonra 321 milyon batık krediyi hem soru önergesi hem de Cimer üzerinden Bakanlığın cevaplaması istemiyle sormuştu.

Gelen Cevap “Müşteri Gizliliği”

Orhan Sümer, “Adana’da kamu bankasının verdiği 321 milyon batık kredi var. Kime verdiniz neden geri alınamıyor dediğimiz de ticari sır açıklaması yapılıyor. Yazıklar olsun” dedi.

ADANA’DA BATIK 321 MİLYON KREDİNİN KİME VERİLDİĞİ SIR

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sayıştay raporundaki tespiti verdiği soru önergesiyle, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a sordu. 

Sümer, Ziraat Bankası’ndan kredi alan ancak ödemeyen firmanın kim olduğunun yanıtlanmasını istedi. 

CHP’li Sümer, aynı soruyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER) sordu. 

Soru önergesine yanıt veren Lütfi Elvan “Müşteri gizliliği” nedeniyle şirketin açıklanamayacağını kaydederken, CİMER’den de benzer yanıt geldi.

Orhan Sümer konuyla ilgili, “Kit Komisyonu olarak denetleme görevi üstleniyoruz. Açık açık yandaş firmalara milyonlarca lira kredi verildiğini görüyoruz. İsimlerini açıklayın firmaları bizde tanıyalım, bilelim, neden verilen krediler geri alınamıyor araştıralım istiyoruz. Cevap dahi verilmiyor. 19 yılın sonunda ülkemizin getirildiği durum bu dur” dedi.

KAMU BANKALARI KİMSENİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL

Orhan Sümer, “Çiftçiyi desteklemesi beklenen Ziraat Bankası, şirketlere aktardığı paralarla birilerinin ceplerini dolduruyor. Çiftçi borç içindeyken, evini geçindiremiyorken, Ziraat Bankası yüz milyonlarca liralık kredi verip geri alamaması kabul edilemez” dedi. 

Orhan Sümer, şirketin kimliğinin saklanmasına da tepki göstererek “Adana’daki 321 milyon TL kayıp kredinin kime ait olduğunu söylenemez, çünkü sır. Sayıştay raporlarının gönderildiği Meclis’ten ‘sır’ diyerek bilgi saklamak, milletin denetimini engellemektir. Kamu bankaları kimsenin çiftliği değil” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.