Kozmik Radyo & Haber

Esendemir: Çanakkale Türk Milleti’nin yiğitlik destanıdır

Esendemir: Çanakkale Türk Milleti’nin yiğitlik destanıdır
272 views
17 Mart 2021 - 15:20

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 106 yıl önce bugün metrekareye 6 bin merminin düştüğü ve 250 binden fazla şehidin verildiği Çanakkale’de Türk Milleti’nin en büyük yiğitlik destanını yazdığını ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini dünyaya haykırdığını söyledi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Esendemir, 18 Mart 1915’te başlayıp 9 Ocak 1916’da sona eren savaşın; büyük imkânsızlıklara rağmen yüce Türk Milletinin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna neler yapabileceğini gözler önüne serdiğini vurguladı.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan 500 bin İngiltere’den 400 bin ve Anzaklar ile beraber Fransa üzerinden 125 bin askerin Çanakkale Savaşı’na katıldığını hatırlatan Başkan Esendemir,  “Savaş bittiğinde itilaf Devletlerinden 250 bin kadar asker ölürken, Osmanlı Devleti’nde lise 253 bin kadar Türk asker şehit olmuştur. O gün verdiğimiz şehitlerimiz sayesinde bugün bağımsız bir ülkede özgürce yaşıyoruz. Bu yüzden Çanakkale, sadece bir deniz zaferi değil, vatan, millet, birlik, beraberlik ve dayanışma denilince Türklerin nasıl bir araya geldiğinin ve hangi fedakârlıkları göze aldığının en değerli kanıtı ve simgesidir” dedi

Esendemir, “Bu gün ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen atalarımızdan aldığımız bayrağı dalgalandırma azmi ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha dünyaya haykırıyoruz. Çanakkale ruhunu devraldığımız atalarımızın bize bıraktığı emanetlere gözümüz gibi bakacağımıza söz veriyoruz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.