Kozmik Radyo & Haber

“Emeklinin ikramiyesini yok ettiler”

“Emeklinin ikramiyesini yok ettiler”
296 views
16 Mart 2021 - 10:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nda aldığı 1000’er liralık ikramiye tutarının 3 yıldır yerinde saydığını belirterek, “3 yılda her şey fahiş oranda zamlandı, ikramiyeler ise bir lira bile arttırılmadı. Emeklinin ikramiyesini enflasyonla, zamlarla yok ettiler. Duyun bu feryadı, çözüm üretin iktidardakiler. Emeklinin ikramiye tutarı en az 2’şer bin lira olmalıdır” dedi.

“EMEKLİLER ÇOK MAĞDUR”

Türkiye’de emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekip çözüm noktasında hükümeti göreve çağıran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Herkes biliyor ki pandemi ve kriz döneminin en mağdur kesimlerinden birisi de emeklilerimizdir. Emeklilerimiz insanca yaşam koşullarından çok uzakta, çok ama çok düşük maaşlar nedeniyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçiriyor. Özellikle pandemiyle birlikte daha da derinleşen krizden milyonlarca emeklimizin olumsuz etkilendiği açıktır” diye konuştu.

İNTİBAK YASASI VE MAAŞ DÜZENLEMESİ İSTEDİ

Ömrünü çalışarak geçiren emeklilerin hakkının ödenemeyeceğine dikkat çeken Ayhan Barut, şöyle devam etti:
“Hepimizin yüreğini, yıllarca alınteriyle çalışmış insanlarımızın kuyruklarda eline geçecek üç kuruş için sıra beklemesi yakıyor. Maalesef milyonlarca emeklimizin aldığı maaş, açlık ve yoksulluk sınırının altında. Ne yazık ki gelişmiş ülkelerdeki emeklilerin aksine bizim emeklilerimiz geçim derdinde kahroluyor. Anlaşılıyor ki bunca yıldır memleketi tek başına yönetenler emeklileri gözden çıkarmış, sorunlarını ve onları yok sayıyor. Görmezden gelinen emeklilerimizin sorunlarına çare bulmuyor. En kısa sürede emekli aylıkları insanca yaşam koşullarını sağlayacak hale getirilmelidir. Emekli maaşları arasındaki eşitsizlik, dengesizlik, adaletsizlik giderilmelidir. Bunun için özellikle 2000 yılı ve sonrası emeklilerin aylıklarındaki eşitsizliğin giderilmesi gerek. Emeklilerimiz için adil bir intibak yasası çıkarılmalı, milli gelir artışından refah payı verilmeli, emeklilerimizin banka promosyonları kamu çalışanları ile aynı orana yükseltilmeli, emekliler için muayene ve ilaç katılım payları ile fark ücretleri kaldırılmalı, kültür sanat spor gibi etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanmaları sağlanmalıdır.

“BAYRAM İKRAMİYE TUTARI EN AZ 2 BİN LİRA OLMALI”

Emeklilere 2018 yılından bu yana Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 1000’er lira tutarındaki ikramiyelerin 3 senedir bir lira bile arttırılmadığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Maalesef 2018 yılından bu yana geçen 3 yıllık süre zarfından döviz kurlarından enflasyon rakamlarına her şey fırlamış, iğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar gelmiş, yaşam adeta ateş pahasına dönmüş ama emekli ikramiyeleri ne hikmetse aynı kalmış durumda. Enflasyonla ve yüksek zamlarla kuşa dönüp eriyen ve yok edilen emekli ikramiyeleri günün koşulları ve ekonomide yaşanan gerçeklere göre en az 2’şer bin liraya yükseltilmelidir. Bu çağrımıza yanıt verilmesini, emeklilerimizin haklarının tam olarak verilmesini, kuşa dönen emekli ikramiyelerinin çağrımız doğrultusunda arttırılmasını istiyor, iktidarı göreve çağırıyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.