Kozmik Radyo & Haber

Sümer: Çiftçilerin emeği hiçe sayılmaktadır

Sümer: Çiftçilerin emeği hiçe sayılmaktadır
304 views
11 Mart 2021 - 12:41

CHP Adana milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer ithal hayvancılığa izin verilmesi kararını Türkiye Büyük Millet Meclisini gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Daha dün ithal hayvancılığı bitireceğiz deniyordu. Ne değişti?” dedi.

İTHAL HAYVANCILIK YERLİ ÜRETİMİ BİTİRECEK

Orhan Sümer, “Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü besilik sığır ithalatına kapılarını yeniden açtı. Bir süreden beri ithalata izin vermeyen Bakanlık 2021 yılı için 3 ayrı dönemde ithalat yapılacağını ilan etti. Besilik sığır ithalatı için gerekli olan kontrol belgesi Nisan, Haziran, Ağustos olmak üzere 3 dönemde düzenlenecek. İthalatla ilgili ilk başvuru 8 Mart 2021’de başladı” dedi.

YERLİ ÜRETİM DESTEKLENMİYOR

Orhan Sümer, “Oysa daha önce birçok kez Tarım ve Orman Bakanı hayvan ithalatının tamamen biteceğini ve Türkiye’den hayvan ithalatı yapmayacağını açıklamıştır. Bu karar yerli hayvancılara büyük zarar verecektir” dedi.

HEM ÇİFTÇİ HEM BESİCİ YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Orhan Sümer, “Toprağını ekemeyen çiftçi şimdi de ahırındaki hayvanla sınanıyor. Tarım ve hayvancılık ne yazık ki gerekli önemi göremediği gibi, çiftçinin sırtına binen yük sürekli katlanıyor. İthal kesim ya da ithal besi hayvancılığına izin verilmesiyle sektörde zar zor direnmeye çalışan rençperlerin, çiftçilerin emeği hiçe sayılmaktadır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.