Kozmik Radyo & Haber

ADANA’DA “MAVİ” SEFERBERLİK

ADANA’DA “MAVİ” SEFERBERLİK
271 views
11 Mart 2021 - 11:53

Adana’nın en büyük meslek kuruluşu olan Adana Ticaret Odası, koronavirüs risk haritasında “sarı” kategoride bulunan kent için “Mavi” seferberliği başlatarak, üyelerini ve tüm Adana halkını bu kampanyaya katılmaya davet etti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe konuya ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini anımsatarak, rehavete kapılmama konusunda uyarıda bulundu.

Menevşe tedbirlere uyulduğu takdirde Adana’nın renginin “Maviye” dönüşmemesi için hiçbir neden bulunmayacağını, bu nedenle Adana Valiliği öncülüğünde, Odalar – Borsa ve AOSB olarak “Sen Bir Numarasın Sana Mavi Yakışır” sloganı ile kampanya başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yılın 10 Mart tarihinden itibaren ülkemizde görülmeye başlayan koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ağır yaralar açtı. Telafisi mümkün olamayan can kayıplarımız oldu, telafisi uzun yıllar alacak ekonomik yaralar açıldı. Tüm ekonomik tahminler alt üst oldu. Her sektörü etkileyen bu virüs özellikle de hizmet sektörünü adeta yerle bir etti. Gerek hükümetimizin destekleri, gerekse TOBB tarafından hayata geçirilen projelerle açılan yaralar sarılmaya çalışıldı ve bu çaba devam ediyor.

Kapalı işyerlerinden dolayı terk edilmiş kent görünümünü andıran cadde ve sokaklar şimdi eski günlerine dönmeye başladı. Ancak, tedbirli davranılmaz ise yeniden yasakların gelmesi sürpriz olmayacaktır. Bundan dolayıdır ki gerek işyeri sahipleri gerekse müşteriler olarak kurallara azami ölçüde uymak zorundayız.”

Özellikle yiyecek-içecek sektöründe kayıtlı üyelerine seslenen Başkan Menevşe, kafe ve restoranlara getirilen kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizdi. Aylardır kapalı kalan, kepenklerini açamayan, sadece gel-al ve paket servis olarak hizmet verebilen işletmelerin yeni düzenlenen kurallar çerçevesinde açılmasının hem işletme sahipleri hem halk hem de Türkiye ekonomisi için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, koyulan; sosyal mesafe, açılış-kapanış saatleri, HES kodu, misafir sayısı, hijyen ve maske gibi kurallara riayet edilmesinin azami önem arz ettiğinin altını çizdi. 

Ülke genelinde 9 binlerin altına düşen günlük vaka sayısının tekrar 13 binler civarına yükselmeye başladığını da anımsatan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe, açıklamasının devamında şu çağrıda bulundu:

“Bahar ayının verdiği coşku ile insanlarımız artık evlerine kapanmak istemiyor. Temiz ve bol güneşli havalarla hasreti gidermek istiyor. Önümüzdeki her yıl Nisan ayında geleneksel olarak coşkuyla düzenlediğimiz ancak, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremediğimiz Portakal Çiçeği Karnavalımız var. Bu yıl dijital platformlarda düzenlenecek Türkiye’nin tek sokak karnavalı olan bu karnavalımızı neden yeniden coşkuyla kutlamayalım. Bu hasreti tekrar yaşamak istemiyorsak, önümüzdeki yaz sezonunda sağlıklı günler geçirmek istiyorsak yapacağımız tek şey Maske – Mesafe – Hijyen üçlüsünü hayatımızın bir parçası yapmaktır. “Haydi Adana, Sen Bir Numarasın Sana Mavi Yakışır” diyor ve tüm üyelerimiz ile Adana halkımızı kampanyamızı desteklemeye davet ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.