Kozmik Radyo & Haber

CHP’Lİ BULUT’TAN SAĞLIKÇI ATAMASI ÇAĞRISI

CHP’Lİ BULUT’TAN SAĞLIKÇI ATAMASI ÇAĞRISI
300 views
09 Mart 2021 - 12:33

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, atanamayan sağlıkçıların sorunlarını Meclis gündeminde tutmaya devam ediyor.  TBMM’de Sağlık Bakanı Koca’ya diş protez teknikerleri için çağrı yapan Bulut, “Mesleğin devamlılığı için adil bir kadro dağılımı yapılmalı, diş protez teknikerlerine yeterli kadro açılmalıdır” dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlıkçıların kanayan yarası olan atama sorununu bir kez daha Meclis’e taşıdı. Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, her yıl sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan binlerce gencin, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yüksek puan almalarına rağmen atanamadıkları için mesleklerini yapamadığına dikkat çekti.

KADRO DAĞILIMI ADALETSİZ

Kadro dağılımındaki adaletsizliğin mağdur ettiği bir diğer meslek kesiminin diş protez teknikerleri olduğunu kaydeden Bulut, “20 bin mezunu olan diş protez teknikerliğinde son on iki senede 426 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılmıştır; 18 binlik alımda 19, 12 binlik alımda ise 7 kişilik kadro verilmiştir. Diş protez teknikerlerine verilen kadro çok azdır ve her alımda giderek azalmaktadır” dedi.

KOCA’YA ÇAĞRI

TBMM’de Sağlık Bakanı Koca’ya diş protez teknikerleri için çağrı yapan Bulut, “Mesleğin devamlılığı için adil bir kadro dağılımı yapılmalı, diş protez teknikerlerine yeterli kadro açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.