Kozmik Radyo & Haber

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çarşamba Seminerleri Başladı

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çarşamba Seminerleri Başladı
337 views
04 Mart 2021 - 11:35

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Çarşamba günleri çevrimiçi olarak düzenlenen seminerlerinin birincisi gerçekleştirildi.

Seminerin ilk konuşmacısı ÇÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar Fettahlıoğlu oldu. Doç. Dr. Fettahlıoğlu, “Endüstriyel Gelişmeler ve Eğitim Sistemine Yansımaları” başlıklı seminerini sundu.

Dijital Türkiye Yol Haritası Raporu Yorumlandı

Doç. Dr. Fettahlıoğlu konuşmasında,  Endüstri 1.0,2.0, 3.0 ve sonrasında 4.0 ile birlikte oluşan yeni durumlar ile ihtiyaç duyulan insan gücü bağlamında eğitim sisteminde meydana gelen gelişmelere yer verdi. 2018 Şubat ayı itibari ile Sanayi Bakanlığı tarafından yayınlanan Dijital Türkiye Yol Haritası raporuna göre eğitimde olması gereken gelişmeler ve özellikle geleceğin mesleklerinde etkin çalışabilmek için önem verilen beceriler ve gelişim süreçleri seminerde tartışıldı.

Türkiye’nin Değişik İllerinden Eğitimciler Katıldı

İleriki zamanlarda daha çok yaygınlaşmaya başlayacak olan yeni iş alanlarında çalışacak bireylerden beklenen becerilerin gelişimi için son dönemlerde üzerinde durulan disiplinlerarası yaklaşım olan STEM eğitim yaklaşımının ne olduğu, nasıl uygulandığı ve STEM ile ilgili literatür de var olan yanılgılara değinildi.

Seminer, Ordu, Adıyaman, Diyarbakır, Adana ve daha birçok ilden dinleyici olarak katılan öğretmenlerin, lisansüstü öğrencilerin ve öğretim elemanlarının soruları ve katkıları sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.