Kozmik Radyo & Haber

YÜREĞİR’DE 40 MAHALLEYE 40 KÜTÜPHANE

YÜREĞİR’DE 40 MAHALLEYE 40 KÜTÜPHANE
282 views
24 Şubat 2021 - 12:23

Yüreğir Belediyesi, küçük, yaygın, işlevsel mahalle kütüphanelerini hayata geçiriyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir’de 40 mahalleye 40 kütüphane kazandırmak için düğmeye bastı. Özellikle çocuklar ve gençler için kolay erişilebilir olması hedeflenen, 25 metrekare ve üzerinde tasarlanan mini kütüphaneler için hummalı bir çalışma başlatıldı.

‘Kütüphane Yüreğir’ logosu ile dikkat çeken mini kütüphanelerin tasarımları belediye mimarlarınca yapılıyor. Çocuklar ve gençlerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılmasının hedeflendiği projeye hayırsever vatandaşlar da destek verebilecek. Belediye tarafından teşekkür plaketi ile onurlandırılacak hayırseverlerin isimleri yaptırdıkları kütüphaneye verilecek.

İlki Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde açılan mini kütüphaneyi ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “İlk emri ‘Oku’ olan bir inancın mensuplarıyız. Tarih boyunca ecdadımız duvarları kitaplarla dolu bir kütüphaneyi en kıymetli hazinelerden daha üstün tutmuştur. Biz de çocuklarımızı, gençlerimizi daha çok kitapla buluşturmak için Yüreğir’imizi kütüphanelerle donatmayı hedefliyoruz.

Yavrularımız buralarda hem ders çalışma imkânına kavuşacak, hem kitaplarla buluşacak. Selahattin Eyyubi mahallemiz güzel bir örnek oldu. Buraya geçen yıl böbrek kanseri hastalığına yakalanarak kaybettiğimiz Adanaspor tribün lideri Refik Gül’ün kızı Duru Balım’ın ismini veriyoruz. Levent mahallemizde de mini kütüphanemiz için temel attık. Hedefimiz büyük. İlk etapta kısa zamanda 40 mahallemizi mini kütüphanelerle buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.