Kozmik Radyo & Haber

CHP’Lİ BULUT: DENETİM YOK

CHP’Lİ BULUT: DENETİM YOK
252 views
22 Şubat 2021 - 11:17

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, internet üzerinden satılan ilaç dışı ürünlerin denetimsizlik nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Bulut, “Bu ürünler Tarım Bakanlığı tarafından ruhsatlanıyor, denetimi yok, merdiven altının bir benzeri sahtekarlıkla internet üzerinden satılıyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde söz aldı. Gara’da bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen vatandaşlarımızı anan Bulut, terörü lanetledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE ECZACILARLA GURUR DUYDUK

Pandemi döneminde en önemli gündem maddesinin toplum sağlığı, bireysel sağlık olduğunu kaydeden Bulut, sağlık emekçilerinin büyük bir özveride bulunduğunu, pandemide eczacılarla gurur duyduklarını bazen maske gibi kaos olan sorunu çözdüklerini, halk sağlığında birincil görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Türkiye’nin ilaç takip sistemi, ilacın tüm kontrolü üretiminden tüketimine kadar dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu kaydeden Bulut, sahte ilacın yok denecek kadar az olduğunu, dünyada sahte ilaçtan ölüm sayısı 1 milyona yaklaşırken Türkiye’de olmadığını ifade etti.

İNTERNET ÜZERİNDEN İLAÇ SAHTEKARLIĞI

Son dönemde halk sağlığı açısından ciddi bir sorunun ortaya çıkmaya başladığını kaydeden Bulut,“İlaç dışı üründiye tarif ettiğimiz, halk tarafından doğal ürünler diye bilinen ürünlerde ciddi bir sorun yaşanıyor. Pandemi döneminde vitamin eksikliğini gidermek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlar bu ürünleri aldı. Eczanede, bu ürünlerin pazarında çok az bir artış olmasına rağmen dışarıda 4 katına, 5 katına kadar çıktı. Bu alan, denetimsiz, promosyonlarla, reklamla giden, hatta bu alanda özel televizyonlar açılan bir alan. Özellikle sosyal medyada, benzin istasyonlarında bile bu ürünler satılıyor. Türk Eczacılar Birliği ürünleri denetime tabi tuttu. Mesela bir ürünün içerisinde: Vitamin C, vitamin D, çinko sülfat olması gerekirken çok az var. D vitaminine bakıyorsunuz, 1 miligram yazılıyor ama içinde hiç yok. Bunlar Tarım Bakanlığında ruhsatlanıyor, denetimi yok, merdiven altının bir benzeri sahtekarlıkla internet üzerinden satılıyor” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.