Kozmik Radyo & Haber

“CHP İLE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE ÜRETİM VE REFAH VAR”

“CHP İLE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE ÜRETİM VE REFAH VAR”
266 views
22 Şubat 2021 - 14:47

Özelleştirmeler sonrası Türkiye’de vergilerin çok daha hızlı arttığını ifade eden CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, “CHP ile Türkiye’nin geleceğinde üretim ve refah var” dedi.

Son dönemde faturalara gelen zamlara vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Türkiye’nin üretime yatırım yapması gerektiğini belirtti.

“DEVLETİN KASASINI VATANDAŞIN VERGİLERİ İLE DOLDURMAYA BAŞLADI”

Tarım konusunda Çukurova çiftçisinin bile zorlandığına vurgu yapan Başkan Atay, “Türkiye’nin en önemli tarım arazilerinden Çukurova’da, çiftçilerimizin üreticilerimizin artan maliyetler nedeniyle sorunlar yaşadığını tanık oluyoruz. Yem, gübre gibi, yakıt gibi girdilerdeki vergiler çok yüksek. Bu vergilerin yüksek olması, üretimden sonraki süreçte gıda ürünlerinin yüksek fiyattan satılmasına neden oluyor. Dolayısıyla bu işin sonunda yurttaş gıdaya yüksek fiyatlardan ulaşıyor, çiftçi ise yetiştirdiği malı elinden çıkarmakta zorlanıyor. Önemli olan nokta, vergilerin neden yüksek olduğu? Bunu tespit etmenin en basit yolu, AK Parti hükümeti tarafından uzun yıllar yürütülen özelleştirme politikalarına bakmaktan geçiyor. 2012-2013 senesine kadar özelleştirmelerden gelen sıcak para ile ekonomide sıcak günler yaşayan hükümet, ilerleyen zamanlarda paranın bitmesi ve gelir kaynağının kalmaması sonucu, devletin kasasını vatandaşın vergileri ile doldurmaya başladı” dedi.

“RAHATLAMANIN İLK KURALI ÜRETİMİ TEŞVİK ETMEK”

Üretimin, refah getireceğini ifade ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar için hazır olduğuna vurgu yapan Atay, “Türkiye’nin ekonomik olarak rahatlamasının ilk kuralı üretime teşvik etmek. Cumhuriyet Halk Partisi bu sorunun çözümüne vakıf, uzun yıllar sürdürdüğü gözlem ve çalışmaların sonucunu almıştır. Bizler her ziyaretimizde esnafımızın, vatandaşımızın ve çiftçimizin derdini not aldık. Türkiye’nin geleceği üretimi teşvik etmekle garanti altına alınacaktır. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili Türkiye’nin geleceğinde üretim ve refah var. Çiftçinin, işçinin alın terinin karşılığını aldığı bir ülke var. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar olmak için hazır” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.