Kozmik Radyo & Haber

“Sağlıkta atama sayısı çok yetersiz”

“Sağlıkta atama sayısı çok yetersiz”
313 views
19 Şubat 2021 - 10:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, sayıları 20 bini bulan ortopedik protez ve ortez teknikerlerinin kamuya atanamama sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Salgınla mücadele kapsamında yeni sağlıkçıların göreve başlatılmasının önemine dikkat çeken ancak Bakanlığın yetersiz atama sayılarıyla soruna kalıcı çözüm üretmekten uzak bir tavır takındığını kaydeden Dr. Şevkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sağlık soruları sormaya devam ediyor. CHP’li Dr. Şevkin, doktordan hemşireye, teknikerden teknisyene her alanda personele ihtiyaç duyulan sağlığın büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.
İHTİYAÇ VAR…
Hastanenin önemli sağlık çalışanlarından biri olan Ortopedik Protez ve Ortez Teknikerleri’nin her yıl mezun sayısının giderek artmasına rağmen kamuya alınan sayının yetersiz olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Ortopedik Protez ve Ortez Teknikerleri atamalarda, görev tanımlarında bir çok sorunla karşılaşmaktadır. Sayıları 20 bini bulan mezun teknikerler, doktorun verdiği talimatlar doğrultusunda birimde yapılan muayenelerde protez ve ortez gibi ürünler hazırlayan, tedaviye katkı sağlayan, organ kaybı olması durumunda onu destekleyen, koruyan ya da yerine geçen unsurlar tasarlayan kişilerdir” diye konuştu.
Tıbbi protez ve ortezin imalatında ve hastadan ölçü alımında görev alan, alçı modeli hazırlayan, protezi ve ortezi imal eden, provasında görev alan teknikerler son derece önemli görevler üstlenecek bilgi ve donanıma olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Hastaya protez ve ortezin işleyişi, bakımı ile ilgili bilgi veren, hastanelerin, acil servis alçı, ortopedi poliklinik alçı, ortopedi servis alçı ve ameliyathane alçı odalarında ortopedi teknikerlerine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
SORULAR
CHP’li Dr. Şevkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:
“Sağlık personelinin iş yükünü hafifletmek için görev bekleyen ve 20 bin mezunu olan ortopedi bölümüne 2021 yılında kadro verilmesi planlanmakta mıdır? Planlanacaksa atama sayısı kaç olacaktır?Ortopedi teknikerlerinin büyük mağduriyet yaşadığı ve görev alanı olmasına rağmen acil servis alçı odalarına, ortopedi poliklinik alçı odalarına, ortopedi servis alçı odalarına, ameliyathane alçı odalarına atama yapılmaması istihdam sorununu arttırmaktadır. Adı geçen bu birimlerde personel açığı var mıdır? Varsa kaç kişidir? Atamada yaşanan sorunları çözmek için bir çalışmanız var mıdır?Bakanlığınızın 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında ortopedi teknikerleri için 37 kişilik kadro açılmıştır. Bu sayı sizce yeterli midir?Bakanlığınızın, ortopedi teknikerlerinin mesleki ve özlük haklarını iyileştirmek, görev tanımlarını düzenlemek için bir çalışması var mıdır?”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.