Kozmik Radyo & Haber

YAPACAĞIZ DEMEKLE OLMAZ!

YAPACAĞIZ DEMEKLE OLMAZ!
301 views
15 Şubat 2021 - 16:12

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Engelliler dünya nüfusunun %15’ini oluştururken, resmi rakamlara göre ülkemizde1 milyon 600 bin civarında engelli vatandaşımız oluşturuyor.Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için verilecek önceliklerin sözde değil gerçekten yapılması gerekir; bunun için herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Koncuk, “Engellilerin yaşamını kolaylaştırabilecek genişlikte olan SUV veya stationwagon tarzındaki otomobiller, pandemi döneminde üretimden kaynaklı nedenlerden dolayı erişimde yaşanan sıkıntı, yine bu dönemde ekonominin dalgalı seyretmesi ve döviz kurlarındaki olağanüstü artış sebebiyle bugünün fiyatlarına göre, ÖTV indiriminden faydalanmak için getirilen 303.000 TL sınırı nedeniyle SUV veya stationwagon araçları alma şansı kalmamıştır.

Engellilerin yaşamını kolaylaştırabilecek SUV veya stationwagon otomobillerin satış fiyatları 350.000 TL bandından başlamaktadır.Bu araçlar özellikli araçlardır, ihtiyaca göre ilave aparatlar takılmaktadır. Bu durumda ilave edilenaparata göre rakam daha da artmakta belirlenen sınır ihtiyacı karşılamamaktadır. 303.000 TL olarak belirlenen sınırın, döviz kurlarında yaşanan %30’luk artış ve otomobil fiyatlarındaki yükseliş dikkat alındığında, alt sınırın belirlenerek 400,000 TL bandına çekilmesi yönünde Bakanlık olarak bir çalışmanın yapılmalı, zam oranlarını dikkate alarak belirlenecek yeni taban fiyatla ilgili kamuoyuna ivedilikle bir açıklama yapılmalıdır” diyerek Bakanlığa soru önergesi verdiğini belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.