Kozmik Radyo & Haber

Çukurova Belediyesi’nin meslek fabrikaları iş başında…

Çukurova Belediyesi’nin meslek fabrikaları iş başında…
255 views
15 Şubat 2021 - 9:28

Vatandaşı artık belini iyice büken işsizlik ve giderek derinleşen ekonomik  yaralara, son aylarda bir de Covid 19 salgını etkisiyle bunalan Çukurovalıların yardımına, kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla Çukurova Belediyesi koştu… Yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilikte sürekli yeni ufuklar açan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, meslek fabrikası gibi çalışan  eğitim merkezleriyle, ellere altın bilezik yani istihdama katkı, ev bütçelerine ekonomik destek, insanımızın yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Kurslar, eğitimler mesleğe dönüşüyor, kimisi kendi işyerini açıp işletmeci, kimisi de eğitmen, öğretici olup maaşlı iş sahibi oluyor. Kazanan ülke ekonomisi, ev halkı, mutlu yüzler, umutlu gelecekler oluyor. Sosyal ve üreten bir siyaset anlayışı Çukurova’da gülen yüzler oluşturuyor.

Çukurova Belediyesi, İstihdama yönelik, sürekli güncellenen yoğunlaştırılmış ve hedef odaklı kurslar, doğrudan istihdama yansıyacak, ‘ara’ eleman ihtiyacı bulunan sektörler ve branşlar gözetilerek, 35 ayrı meslek alanında  verdiği eğitimlere bu yıl ilgi oldukça fazla. Nedeni ise pandemi etkisiyle iyice bunalan ve sosyalleşme adına gidecek bir yer bulamayan Çukurovalılar, yüksek derecede sağlık ve hijyen tedbirlerinin alındığı, sosyal mesafe düşünülerek oluşturulan sınıflarda kendilerini  yeniden keşfetmeye başladı. Meslek Fabrikası gibi çalışan kurslardan meslek edinmek isteyenler, uzun süreli işsizler, kadın işsizler, genç işsizler, engelli işsizler, diğer dezavantajlı gruplar, mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyenler, anneler, öğrenciler, hatta gelişim adına çocuklar dahi faydalanmakta. Başkan Soner Çetin’in üzerine titrediği ve direk insan odaklı proje olan bu kurslar, 11 ayrı eğitim merkezinde, binlerce Çukurovalıya hizmet vererek, bu insanların meslek sahibi olmasını sağlayarak istihdama katkı ve aile ekonomisine doğrudan destek sağlıyor. Fotoğrafçılıktan aşçılığa, el sanatlarından cilt bakımına, gitardan kilim halı dokumaya, 35 farklı meslek ve sanat alanında eğitimler veren bu merkezlerde Çukurovalılar hem ücretsiz faydalanıyor, hem de sanatın ve mesleki kursların birleştirici gücüyle sosyalleşip, yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Eğitim merkezlerinde kurslara katılan kursiyerler konuşmalarında, pandemi nedeniyle zor günler yaşamaya başladıklarını, kendilerini geliştirme ve fark etmek için eğitimlere katıldıklarını söylerek, duydukları memnuniyeti ve başkan Soner Çetin’e olan sevgilerini dile getirdiler.    

11 MERKEZDE EĞİTİMLER BAŞLADI

Çukurova Belediyesi’nin insan odaklı ve gülen yüzler yaratma projesi şu merkezlerde hizmet veriyor; Çukurova Belediyesi’nin Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Turhan Selçuk Sanat Okulu, Güzelyalı Toplum Merkezi, Mahfesığmaz Çok Amaçlı Salon, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Orhan Kemal Kültür Merkezi, Doğal Park, 100.Yıl Toplum Merkezi,Ahmet Cevdet Yağ Tesisleri, Kurttepe Kadın Sohbet Evi, Belediye Evleri Toplum Merkezi. Yeteneklerini hayal güçleriyle birleştirip, mesleki eğitim ve gelişimin kapısını aralayan Çukurovalılar bu tesislerde sağlık ve hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı tesislerde güvenle eğitimlerini sürdürüyor. 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştiren hizmetlerle sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olan Çukurova Belediyesi, toplum merkezlerinde kurslar düzenlemeye devam ediyor. Şu ana kadar toplum merkezlerinden binlerce mezun veren Çukurova Belediyesi, 11 ayrı toplum merkezinde 35 branşta mesleki gelişim ve beceri edindirme eğitimleri verilmeye başlandı. Ücretsiz kurslarda yeni dönem kayıtlar şahsen başvuruyla kabul edilirken,  eğitim almak isteyenler başvurularını Çukurova Belediyesi’ne bağlı eğitim merkezlerine giderek kolaylıkla yapabilecek.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ SANATLARIN YAŞAMA SEVİNCİ !

Çukurova Belediyesi ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş eski meslekleri de yaşatma çabasında. Bu meslekler içinde kurslar açan Başkan Soner Çetin, tarihe ışık, unutulmaya yüz tutmuş sanatlara yaşama fırsatı sunuyor. Diğer mesleklerin aksine bu tarih ve ince işçilik kokan mesleklere özellikle kadınların ilgisi büyük. Örneğin 500 yıllık tarihe ve geçmişe sahip, padişahların ve kralların hayranlığına nail olmuş, saraylarından eksik etmediği Kat’ı sanatı, bir çeşit deri ve kağıt oyma ve işleme sanatı yine buradaki atölyelerde yaşam buluyor. Bakır işlemeciliği, ahşap oyma sanatı, sedef kaplama ve ahşap boyama bunlar kaybolmaya yüz tutmuş, ata sanatları, Çukurova Belediyesinin mesleki eğitim merkezlerinde yaşıyor, yaşatılıyor… Ziyaret ettiğimiz bu kaybolmaya yüz tutmuş meslek ve sanat kurslarında ki vatandaşlar, hem eğleniyor hem de canlı tarihe hayat veriyorlar, ama en önemlisi bu eğitimi aile yada kendi bütçelerine destek olmaya çeviriyorlar… Bu farklı kurslara katılmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren kursiyerler, belediye başkanı Soner Çetin’e her fırsatta teşekkürlerini sunuyor.

Yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilikte yeni ufuklar açan ve pek çok hizmetiyle Türkiye’de ilkleri yaşatan Çukurova Belediyesi, kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla işsizliğe bir nebze de olsa burada çare olmaya çalışıyor… Konforlu dersliklerde eğitimlerini alan ,meslek sahibi olan kadınlar her fırsatta sık sık başkan Soner Çetin’e minnetlerini sunuyor.

MEB ONAYLI SERTİFİKALARLA HİBE VE İŞ İMKANI !

Mesleki eğitim merkezlerine katılan ve bir kursta eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, girecekleri bir sınavla Milli Eğitim Bakanlığı’nın onaylı sertifikaları alamaya hak kazanarak, hem kendi işlerini kurma, hem de bu sertifikayla hibe desteği alma şansını yakalıyor. Bu eğitim merkezlerini her fırsatta ziyaret eden başkan Soner Çetin, bu tesislere her gidişinde büyük ilgiyle karşılanıyor. Zira kadınların ağırlıkta olduğu kursiyerler, bu güzel ve yaratıcılık kokan projeden duydukları memnuniyetin farkındalar. Başkan Çetin ise , ülke ekonomisine , işsizliğe ve aile bütçelerine destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, bu projenin giderek büyüyeceğinin müjdesini veriyor. 

Giderek zorlaşan hayatlar, ülke şartları bir nebze olsa serinliyor. Özellikle de başkan Soner Çetin yakın desteği ve ilgisi, ülke kadınına ve gencine olan katkısı küçümsenmeyecek kadar önemli bir boyuta ulaşmış durumda. Bu eğitim merkezlerinde ülke insanına kazandırdığı

önemli şeylerden biriside, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gerçeği… Maddi kazanımlarının yanı sıra boş vakitlerini hem değerlendiren Çukurovalı hem de yeni insanlarla tanışma, dayanışma içerisinde sosyalleşme fırsatı yakalıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.