Kozmik Radyo & Haber

“YAŞLI DOSTU SEYHAN HEDEFLİYORUZ”

“YAŞLI DOSTU SEYHAN HEDEFLİYORUZ”
284 views
09 Şubat 2021 - 12:23

Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi Yürütme Kurulu ilk toplantısını yaptı, Doç. Dr. Pervin Bilir’ i başkan ve İsmail Başkan’ ı Başkan vekili seçti.

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya, Genel Sekreter Esen Zor başkanlığında Genç Yaşlı Meclisi Yürütme Kurulu ilk toplantısını yaptı. Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya, bilim ve teknolojinin geliştirdiği sağlık hizmetlerinin yaşam süresini uzattığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Dünya nüfusu yaşlanırken beraberinde fizyolojik, biyolojik, sosyolojik ve ekonomik birçok etki yaratmıştır. Dünya Sağlık örgütü yaşlılığı çevresel etmenlere uyum sağlama yeteneğinin azalması ya da büyük oranda kaybolması olarak tarif etmiştir.

Yaş almış nüfusa yönelik konut, gelir, kuşaklar arası dayanışma, sosyal ilişkiler, toplumsal katılım, yaşlı güvenliği, bakım gibi konularda şimdiden alt yapı çalışmalarının başlaması, varolan alt yapıların iyileştirilmesi temel bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Yaşadığımız ağır pandemi koşulları da eklendiğinde yaş almış insanımızın sorunları ciddi anlamda müdehale gerektiren bir boyuta ulaşmıştır.

Seyhan Kent Konseyi olarak yaşanan bu kısıtları kendi bünyesinde tartışıp çözüm önerileri sunmak ve var olan projeleri desteklemek amacıyla ‘’Genç Yaşlı Meclisi’’ geçici yürütme kurulu oluşturarak yaşlı dostu bir Seyhan hedeflemekteyiz.”

Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi Yürütme Kurulu ilk toplantısını yaptı. Doç. Dr. Pervin Bilir başkan, İsmail Başkan ise başkan vekili seçti.  Yürütme kurulu da Doç. Dr. Gülden Tüm, Sümer Şen, Zihni Neli, Melih Baki, Mehmet Taşer, Dr. Salim Canoğulları, Kazım Turabi Arslan, Nilgün Torun, Sait Altuğ, Nedim Demir, Suat Tekeli, Leman Kaynakoğlu ve Ali Güven’ den oluştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.