Kozmik Radyo & Haber

Hayvan Hakları Yasası Nerede?

Hayvan Hakları Yasası Nerede?
304 views
02 Şubat 2021 - 13:01

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın 24 Haziran seçimlerinden önce çıkarılacak ilk yasa olacağının sözünü verdiği Hayvan Hakları Kanunu’nun bir an önce Meclis’e getirilmesini istedi. 2 yıldan fazla bir süredir hayvan severlerin yasanın çıkmasını beklediğini kaydeden Bulut, “Yasa geciktikçe hayvanlara yönelik şiddet ve işkence cezasızlık kültürüne takılıyor. Hayvanlara işkence edenin, öldürenlerin yaptıkları yanlarına kar kalıyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yıllardır hayvan severlerin dört gözle çıkmasını beklediği Hayvan Hakları Kanunu’nun bir an önce Meclis gündemine alınmasını istedi.  Yasanın, 24 Haziran seçimlerinden önce çıkarılacak ilk yasa olacağının sözünün verildiğini hatırlatan Bulut, “Erdoğan, 24 Haziran’da seçimi kazandıktan sonra 3 Ağustos’ta 100 günlük icraat programında yasanın çıkarılacağını açıklamıştı. Ancak 2 yılı geçti Erdoğan’ın dilinden düşürmediği yasası bir türlü Meclis’e gelmedi. Verilen sözler unutuldu” dedi.

SARAY VİZE VERMEDİ

TBMM’de 5 partinin ortak önergesiyle 2019 yılının şubat ayında Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu’nun kurulduğunu hatırlatan Bulut, tavsiye niteliğindeki kararların hayata geçirilmesi için hiçbir adımın atılmadığını bildirdi. Bütün partilerin yasanın çıkarılması üzerinde ortaklaştığını belirten Bulut, istediği her yasayı Meclis gündemine getiren Saray’ın vize vermediği için yasanın çıkarılamadığını kaydetti.

HAYVAN SEVERLER YASAYI BEKLİYOR

2004 yılında hayvanları can yerine mal kabul eden ve haklarını korumaktan aciz mevzuattaki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun yetersiz, hayvanları korumaktan uzak olduğunu kaydeden Bulut, “Hayvan severler sosyal medyada ardı ardına kampanyalar düzenliyor.  Toplumun büyük bir çoğunluğu yasanın bir an önce çıkmasını ve hayvana eziyet eden, işkence eden suçluların hak ettikleri cezayı almasını istiyor. Ancak iktidar bu haklı sese yıllardır kulak tıkıyor” dedi.

ŞİDDET VE İŞKENCE CEZASIZLIK KÜLTÜRÜNE TAKILIYOR

Yasa geciktikçe hayvanlara yönelik şiddet ve işkencenin cezasızlık kültürüne takıldığını belirten Bulut,  “Türkiye’de hayvanlara yönelik şiddet ve işkence haberleri özellikle son dönemde büyük bir artış gösterdi. Neredeyse her gün haberlerde işkencenin, zulmün fotoğraflarını görüyoruz. Hayvanlara işkence edenin, öldürenlerin bu yaptıkları yanlarına kar kalıyor; düşük idari para cezalarıyla kurtuluyorlar. Hayvanlara işkencenin bir an önce Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.