Kozmik Radyo & Haber

AYHAN BARUT’TAN RTÜK’E ÇAĞRI

AYHAN BARUT’TAN RTÜK’E ÇAĞRI
330 views
02 Şubat 2021 - 12:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, kentin en merkezi yerinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na ait 3 bin 365 metrekarelik arsanın yaklaşık 27 milyon lira bedelle satışa çıkarılmasına sert tepki gösterdi. RTÜK yönetimine çağrı yapan Ayhan Barut, “Kentimizin merkezindeki bu yeşil alan ranta değil halka açılsın. Bu arsayı satmayın, yeşil alan yapılsın” dedi.

İHALESİ 9 MART’TA YAPILACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mülkiyetinde bulunan Adana’nın Seyhan İlçesi’ndeki Atatürk Caddesi üzerinde yer alan 3 bin 365 metrekarelik arsasını ‘Kapalı teklif usulü’ ile yaklaşık 27 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. İhalesi 9 Mart 2021 tarihinde Ankara’da yapılacak satış, Adana’da büyük tepki topladı. Kentin en merkezi noktasında bulunan, yeşil alan olarak korunması istenen yerin satış kararının iptali istendi.

“BETONA BOĞULMASIN, PARK YAPILSIN”

RTÜK’e ait alanın satış kararına en sert tepkiyi gösteren CHP Adana Milletvekili, TBMM, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Güzel kentimiz Adana, maalesef iktidarın ‘kör bakışı’ nedeniyle kamu yatırımlarından hak ettiği payı bir türlü alamıyor. Bir zamanlar, zenginlik, bolluk, bereket ve refah kenti olarak anılan Adana, işsizlik ve yoksullukla anılır hale geldi. Güzel Adana artık geride kalan görkemli günlerine büyük bir özlem duyuyor. Kentin ülkeye yön veren tarımı çökertilirken, on binlerce insanı istihdam eden fabrikaları kapatıldı, TRT ve Karayolları gibi kamu kurumlarının merkezleri taşındı. Bunlar Adana için çok vahim. Bunlar yetmezmiş gibi yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanı’nın kapatılacağı gündeme geliyor.  Adana’ya daha fazla yatırım yapılsın, kamu yatırımlarının payı arttırılsın diye uğraşırken AKP iktidarı kentin değerlerini yok etmenin derdine düşmüş. Bir gün bakıyorsunuz kentin ve ülkenin tarihine geçen Çukobirlik’in arsaları ve binaları satışa çıkıyor, bir gün bakıyorsunuz RTÜK’ün kent merkezinde kalan yeri satışa çıkmış, öbür gün ise 5 Ocak Stadı’nın yeri için ‘AVM yapılacak’ deniyor. AKP’nin rant aşkını biliyoruz ama biz RTÜK’e ait yerin ranta değil halka açılmasını istiyoruz. Bu alanın ranta kurban edilmemesi için herkesi siyasi ayrım gözetmeden birlikte hareket ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Biz elimizi taşın altına sokmaya varız. Kentin milletvekilleri olarak, hep birlikte Adana ortak paydasında buluşalım. Gelin kentimizin bir değerinin daha talan edilmesine izin vermeyelim. RTÜK’e ait yere çok güzel yeşil alan, park, halkın kullanıp nefes alacağı alan kazandıralım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.