Kozmik Radyo & Haber

YÜREĞİR’İN KANAYAN YARASINA MERHEM

YÜREĞİR’İN KANAYAN YARASINA MERHEM
302 views
27 Ocak 2021 - 11:11

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinde vatandaşların elini kolunu bağlayan rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı

 Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinde kangrene dönüşen rezerv yapı alanı sorunu çözüldü. Yaklaşık 75 hektarlık alanda vatandaşların elini konulu bağlayan rezerv yapı alanı, Yüreğir Belediyesi’nin girişimleri sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edildi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Koza ve Yeşilbağlar mahallelerimizde inşaat yapılmasına engel olan bölge, imara açıldı. Vatandaşlarımıza ve inşaat yapmak isteyen müteahhitlere hayırlı olsun” dedi.

Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinde bulunan yaklaşık 75 hektarlık alan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Rezerv Yapı Alanı ilan edildi. Aradan geçen 7 yıl içerisinde bölgede bir çalışma yapılmaması mağduriyetler yaşanmasına neden oldu. Ruhsatlı yapılaşmanın önünü açmak isteyen Yüreğir Belediyesi, söz konusu Rezerv Yapı Alanı’nın iptal edilmesi için girişimler başlattı.

BAKANLIK İPTAL ETTİ

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in ısrarlı takibi ve talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 75 hektarlık Rezerv Yapı Alanı’nı iptal ederek bölgenin imara açılmasına olanak tanıdı. Söz konusu mahallelerde imar planı hazır olduğundan, vatandaşlar yapı ruhsatı alarak hemen inşaat yapmaya başlayabilecekler. Koza ve Yeşilbağlar mahallelerinde yaşayan vatandaşlara müjde veren Başkan Kocaispir şunları söyledi:

İMAR UYGULAMASI HAZIR

“Rezerv Yapı Alanı, Koza ve Yeşilbağlar mahallelerimizde kangrene dönüşmüştü. Vatandaşlarımız kendi arazilerinde inşaat yapamıyordu. Nihayet çözüme kavuşturduk. Yaklaşık 75 hektarlık alan imara açıldı. Vatandaşlarımız ve müteahhitler yapı ruhsatı alarak hemen inşaat yapabilecekler. Emsal yoğunluğu 1,6 olan bölgede 8 kata kadar inşaata izin verilecek. İmar uygulamamız da bittiği için anında ruhsat verebilecek durumdayız. Alınan bu karar Yüreğir’imize ve mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.