Kozmik Radyo & Haber

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYAMADILAR!

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYAMADILAR!
292 views
21 Ocak 2021 - 13:41

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrencilerle ilgili bir açıklama yaptı.

Koncuk, “Uzaktan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için Bakanlığınız tarafından yapılan açıklamada; “uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler” için 500.000 tablet bilgisayarın dağıtılacağı bildirilmiştir. Ancak 2020/2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldiğimiz günlerde tablet dağıtımının tamamlanamadığına, eğitimde yine fırsat eşitliğinin yakalanmadığına şahit oluyoruz” dedi.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile “2020/2021 eğitim öğretim yılı ağırlıklı olarak uzaktan eğitim ile sürdürülürken, internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için açıklama yaptığınız tarihten bu yana kaç öğrenci teknolojik imkâna kavuştuğunu, uzaktan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için “uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler”  500.000 tablet bilgisayarın dağıtımı ne zaman tamamlanacaktır?” dedi.

Koncuk, “Başta seçim bölgesi olan Adana ile ilgili olarak; Adana İlimizde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenci sayısı kaçtır? Kaç öğrenciye dağıtım sağlanmıştır derken, yurt genelinde dağıtıma başlandığı tarihten itibaren hangi illerimizde kaç adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır? Bu illerdeki okul isimlerini açıklar mısınız?” sorularını Bakanlığa ileterek bu konunun takipçisi olacağını belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.