Kozmik Radyo & Haber

ÇELEBİ’DEN AŞI İÇİN ‘ŞEFFAFLIK’ ÇAĞRISI

ÇELEBİ’DEN AŞI İÇİN ‘ŞEFFAFLIK’ ÇAĞRISI
286 views
12 Ocak 2021 - 11:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, koronavirüs aşısıyla ilgili bilgi kirliliğine dikkati çekerek, iktidara şeffaflık çağrısında bulundu. Çelebi,  “Siyasal iktidarın temsilcilerinin muğlak ifadelerle yaptığı açıklamalar bu  bilgi kirliliğinin kaynağını oluşturuyor.  Yetkililer açık ve net bir şekilde, nereden kaç doz aşı için sözleşme imzalandığını, bu aşıların ne zaman geleceğini ya da geldiğini, satın alınan aşıların güvenilirliğini, aşının kimlere yapılacağını ve aşılama takvimini açıklamalıdır. Aşı da dağıtılamayan 5 maske yada grip aşısı işine dönmemelidir” dedi.

İSTİKRARSIZ VE TUTARSIZ AÇIKLAMALAR

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada, koronavirüs aşısıyla ilgili tartışmaların gittikçe büyüdüğüne işaret etti. Gerçek vaka sayılarının halktan gizlenmesi nedeniyle, toplumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik güvenin sarsıldığını dile getiren Çelebi, maske dağıtımında olduğu gibi aşı konusunda da başta Bakan Koca olmak üzere siyasal iktidarın istikrarsız, tutarsız açıklamalarla süreci eline yüzüne bulaştırdığını söyledi.

PLANSIZ VE PROGRAMSIZ MÜCADELE

İktidarın salgına hazırlıksız yakalandığını belirten Çelebi, virüsün görüldüğü günden bu yana plansız, programsız ve mantığın sınırlarını zorlayan uygulamalarla salgının önlemeye çalışıldığını vurguladı. Maske dağıtımında olduğu gibi, aşı konusunda da tutarsız, istikrarsız bir politika izlendiğini ifade eden Çelebi, “Sağlık Bakanlığı halk sağlığı için bu tartışmalara artık bir nokta koymalıdır. Aşı almak için hangi ülkelerle kaç doz için sözleşme imzalandığını, bu aşıların hangi tarihte Türkiye’de olacağını, aşıların güvenli olup olmadığını açık ve net olarak kamuoyuna açıklamalıdır” diye konuştu.

İKTİDAR GRİP AŞISINDA BİLE SINIFTA KALDI

Grip aşısıyla ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Çelebi, “İktidar ilk kez yeterli grip aşısını dahi temin edemedi. Grip aşısını dahi yurttaşına ulaştıramayan, açıklanan risk gruplarına dahi grip aşısını yaptıramayarak sınıfta kalan iktidarın, aynı beceriksizliği koronavirüs aşısında da sergilemesi halk sağlığını büyük bir tehlikeye sokacaktır. İktidar, bilimsel olarak güvenli olduğu kanıtlanan, aşılardan tüm yurttaşlarımıza yetecek kadar temin etmeli ve aşılama bilimsel veriler ışığında öncelik sırasına göre adil bir şekilde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

HALKA GÜVENİN!

Yeni üretilen,  olası yan etkileri, ne kadar süreyle koruyucu olduğu konusunda hiçbir şey bilinmeyen bir aşıyı herkesin yaptırmak istemeyebileceğini belirten Çelebi, bu konuda toplumsal uyumu artırıp, aşıya özendirecek adımların atılması ve insanlara aşı konusunda seçme hakkı sunulması gerektiğinin altını çizdi. İktidara ve Sağlık Bakanlığına “şeffaflık” çağrısı yapan Çelebi, “Gerçekleri halktan gizlemekten vazgeçin. Halktan korkmayın, halka güvenin ve gerçekleri söyleyin. Siyasi ya da ekonomik kaygılarla gerçeklerin üzerini örtmeye çalışarak, salgınla mücadele edilmez. Aksine halk sağlığı tehlikeye düşer!” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.