Kozmik Radyo & Haber

Amatör futbol dünyası açlığa mahkum

Amatör futbol dünyası açlığa mahkum
354 views
12 Ocak 2021 - 10:14

Kasım ayında mecliste yaptığı konuşmada amatör spor dünyasının sorunlarına dikkat çeken Dr. Şevkin, Mart 2020’den bu yana karşılaşmalara çıkamayan, evlerine ekmek dahi götüremeyen amatör futbolcular ve antrenörlerin sahipsiz bırakıldığını kaydetti.

Adana’da amatör futbol antrenörleriyle bir araya gelen Dr. Şevkin, gençleri geleceğe hazırlayan ancak kanunen meslek statüsü alamayan antrenörlerin pandemi nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini dile getirdi.
ÇARESİZLİKLE BAŞ BAŞALAR!

Adana’da yaklaşık 8 bin, Türkiye genelinde 50 bine yakın antrenör, Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin amatör sporcu bulunduğuna işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Amatör Futbol antrenörleri bir meslek grubuna dahil değil. Sahalara çıkamadıkları için herhangi bir ücret alamıyorlar. Sosyal güvenceleri de yok. Dolayısıyla bankalardan kredi de çekemiyorlar. Çocuklarına ilaç alacak parayı bulamayan antrenörlere kayıtsız kalınmamalı. Hükümetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye Futbol Federasyonu’nun antrenörlere sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye’deki amatör futbol kulüpleri çoğunlukla maddi imkansızlıklarla ve gönüllü sporseverlerin destekleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Bu nedenle çalıştırdıkları antrenörlere sosyal güvence sağlayamıyor. Bir çoğu maaş da ödeyemiyor. Kaldı ki pandemi sürecinde karşılaşmalar iptal edildiği için 10 aydan bu yana kiralarını, gıda, su, elektrik ve doğalgaz faturalarını karşılayamaz haldeler. Antrenörler gibi aileleriyle birlikte 2 milyona yakın amatör futbolcu da çaresizlikle baş başa bırakılmış” diye konuştu.
MADDİ DESTEK BEKLİYORLAR

CHP’li Dr. Şevkin, profesyonel karşılaşmaların oynanmasına karşın amatörlerin sahalardan uzak kaldığını, amatör futbol dünyasının ve antrenörlerin sorunlarının takipçisi olacağını, çözümü yönünde uğraş vereceğini kaydetti.

Kasım ayında meclis genel kurulunda sorunu dile getiren Dr. Şevkin’e teşekkür eden ve antrenörler adına konuşan Nevzat Karabulut ise geçimini futboldan sağlayan antrenörlere Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın can suyu niteliğinde maddi destek sağlamasını, antrenörlerin meslek statüsüne alınmasını istedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.