Kozmik Radyo & Haber

Ayhan Barut’tan 5 Ocak mesajı

Ayhan Barut’tan 5 Ocak mesajı
320 views
04 Ocak 2021 - 12:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü büyük bir coşku, gurur ve onurla kutladıklarını belirtti. Adana’nın Atatürk’e ulusal kurtuluş mücadelesinde ilham verdiğine dikkat çeken Barut, “Bu coşkulu günümüzde Ulu Önderimiz Atatürk ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onur ve gurur günümüz olan 5 Ocak Kurtuluş Bayramımızı kutluyoruz” dedi.

“ADANA KURTULUŞ SAVAŞINA İLHAM VERDİ”

5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99’uncu Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, 15 Mart 1923 tarihinde Adana’yı ziyaret eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vakayiin ilk teşebbüs hissi bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” dediğini hatırlattı. Adana’nın Ulusal Kurtuluş Savaşına ilham verdiğini aktaran Ayhan Barut, “Güzel memleketimizi, kutsal vatan topraklarımızı işgal edebileceğine inanan sömürgecilere karşı her biri ayrı bir kahraman olan yiğit Adanalı hemşehrilerimiz görkemli bir direniş sergilemişlerdir. Bir karış vatan toprağının dahi düşman eline bırakılamayacağını dünya aleme göstermişlerdir” diye konuştu.

“BAĞIMSIZLIK COŞKUMUZ SÜRÜYOR”

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 Ocak 1922 tarihinin bağımsızlık destanıyla anıldığını vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“İşte bu nedenle 5 Ocak 1922 tarihi işgale karşı bağımsızlık uğruna verilen görkemli mücadelenin simgesidir. Bu tarih mücadelemizin eşsiz bir zaferle sonuçlandığı gurur ve onur günüdür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile kurtuluş mücadelesinde kanıyla ve canıyla destan yazan aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz. 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Bu onur ve gurur günümüzü coşkuyla kutluyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.