Kozmik Radyo & Haber

Belediye birlikleri projelerini anlattı

Belediye birlikleri projelerini anlattı
299 views
30 Aralık 2020 - 14:44

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çalışma yürüten 8 belediye birlik başkanı projelerini anlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıya katılan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, birlik bünyesinde çeşitli meslek kursları açtıkları ve AB projesiyle 200 genci iş sahibi yaptıklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin çeşitli bölgeleri kurulu belediye birlik başkanlarıyla yaptığı toplantıda belediyeler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat çekti.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. Seyit Torun toplantının açılışında yaptığı konuşmada belediye birliklerinin daha etkin çalışması için bu tür toplantılara önem verdiklerini anlattı. Seyit Torun, belediyeler arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve proje transferinin de önemine değindi.

Seyit Torun’un konuşmasının ardından birlik başkanları çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu, önerilerde bulundu.

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DABB’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan tarafından 11 üye ile kurulduğunu, şu anda 41 üyesi bulunduğunu ve 10 yeni üyenin katılım için meclis kararı beklediğini anlattı.

En fazla eğitim veren birliklerden biri olduklarını vurgulayan Başkan Soner Çetin, AB hibe projesi ile Mersin Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdikleri çalışma ile 200 genci iş sahibi yaptıklarını açıkladı. Soner Çetin, halk eğitimle birlikte açtıkları meslek kurslarında kadınları meslek sahibi yaptıklarını da söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.