Kozmik Radyo & Haber

“2021 yılı salgından ve afetlerden uzak olsun”

“2021 yılı salgından ve afetlerden uzak olsun”
282 views
30 Aralık 2020 - 14:03

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan salgının ve felaketlerin yeni yılla birlikte son bulmasını diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni yıl mesajı yayımladı.

Gürer, mesajında 2020 yılının hemen başında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının, dünyada milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine neden olduğuna işaret ederek, yeni yılla birlikte pandeminin  aşı ile sona ermesi ve bu tür salgın ve felaketlerin son bulmasını diledi.

Pandeminin dünya geleninde olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki 20 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirten Gürer, salgının aynı zamanda ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan insanları olumsuz yönde etkilediğine belirtti. 18 yıllık AKP iktidarının yanlış uygulamaları sonucu oluşan ekonomik krizin 2020 yılında ekonomik buhrana dönüştüğünü vurguladı. “Dar gelirliler için zor bir yıl oldu ”dedi.

2020 yılının sadece korona virüs değil deprem, sel ve kuraklık gibi felaketlerle de anılacağına vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni yılın ve önümüzdeki yılların bu tür felaketlerden uzak olması dileğinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geride bırakmak üzere olduğumuz 2020 yılında, ülkemizde ekonomik sıkıntıların hat safhaya ulaştığını; hayat pahalılığı, enflasyon ve işsizliğin arttığı bu yılın çiftçi, esnaf, memur, emekli, öğrenci, engelli, işçi, işsiz ve toplumun büyük çoğunluğu için ‘kayıp bir yıl’ olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, doğa ve salgın sorunları dışında Cumhurbaşkanlığı sistemi ile de sorunların çözüm bulmadığına dikkat çekti. Gürer, “Emeklilikte Yaşa Takılan prim ve gününü tamamlamış milyonlarca kişiye emeklilik sağlanması için verdiğimiz kanun teklifi ret edildi. Bu sorun  mutlaka çözüm bekliyor. Kamuda taşeron çalışan devam ediyor. KİT ve BİT ile tüm kamuda taşeron firma çalışanlarının asıl kadrolarına alınması da sağlanmalıdır. Pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan esnafların kayıpları devlet tarafından giderilmelidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. İş alanları yaratılmalıdır. Atama bekleyen öğretmen ve sağlıkçılar atanması sağlanmalıdır. Çiftçi kredi borçları uzak ara ötelenip faizler silinmelidir. Eğitimde eğitim olanaklarında ki uçurum ortadan kaldırılmalıdır. Emekli intibak yasası çıkarılmalıdır. Tüm kesimlerin sorunlarını ciddi olarak ele alınmalıdır” dedi

Her yeni yılın yeni bir umut olduğuna da işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2021 yılının ülkemizin ve tüm dünyanın salgınlardan, felaketlerden uzak bir yıl olmasını ve özellikle milyonlarca insanının ölümüne neden olan korona virüs salgınının son bulmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle Niğdeli hemşehrilerim  ve tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyor,  sağlıklı bir yıl, esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.