Kozmik Radyo & Haber

Seyhan’da kiralık araç dönemi sona eriyor

Seyhan’da kiralık araç dönemi sona eriyor
284 views
22 Aralık 2020 - 11:03

Seyhan Belediyesi, halka hizmet sunarken kullandığı araçları, kiralık olarak temin etmek yerine ‘özmalı’ yapmak adına Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) aldığı araçlarla değiştiriyor. Belediye bu çerçevede ilk etapta DMO’dan aldığı 20 hizmet aracını teslim aldı 

Seyhan Belediyesi, hizmet için kullandığı araçların temini konusunda sistem değişikliğine gitti. Daha önce hizmet sunumunda kullandığı araçları “Kiralama” yöntemiyle temin eden Seyhan Belediyesi, bundan sonra araç teminini satın alma yoluyla gerçekleştirecek. Belediye kiralama ile temin ettiği araçları ücret ödeyerek kullanıp sözleşme bitince iade ediyordu. Belediye bundan sonra yine ücret ödeyerek temin ettiği ve ‘özmalı’ yaptığı araçları, kullanım ömrü tamamlanana kadar değerlendirebilecek.

SATIN ALMALAR DMO’DAN YAPILIYOR

Belediye yönetimi bu çerçevede,  ilk etap satın almayı ihale ile değil, Kamu tedarikçisi olan Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) gerçekleştirdi. Belediye kiralama süresi bittikçe ihtiyaç duyulan araçlarla ilgili satın alma planlaması yapacak. Böylece Belediye hizmet sunumunu,  kiralık araçlarla değil, kendi “Özmalı” olan araçlarla gerçekleştirmiş olacak. Belediye yetkilileri, DMO ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 2021 yılının başında da ihtiyaç duyulan hizmet araçlarının alımına devam edilecek.

İLK ETAP ARAÇLAR BELEDİYEYE TESLİM EDİLDİ

Seyhan Belediyesi’nce hizmet alımı şeklindeki kiralama yöntemini zaman içerisinde sıfıra indirmek üzere DMO’dan alımı gerçekleştirilen ilk etap 20 hizmet aracının teslimi gerçekleştirildi. Alınan Hizmet araçları şöyle;

10 Çift kabin pikap, 5 Camlıvan, 2 Minibüs, 1 Akaryakıt tankeri ve 1 Manlift (Sepetli ağaç budama kamyonu)

“HALKIMIZA DAHA HIZLI HİZMET VEREBİLECEĞİZ”

Temel hedeflerinin kendi kendine yetebilen ve üreten bir belediye oluşturmak olduğunu aktaran Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, hizmet alımı usulü ile gerçekleştirilen araç kiralamayı zamanla sıfıra indirmek istediklerini kaydetti. Başkan Akay “Kiralama dönemi bittikçe ihtiyacımız olan araçları bir plan çerçevesinde satın alacağız. Bu alımları da ilk etap satın almada yaptığımız gibi Devlet Malzeme Ofisi’nden gerçekleştireceğiz. Halkımıza daha hızlı hizmet verebilmek adına araç filomuzu genişletmeye devam edeceğiz. Hedefimiz,  1-2 yıl içinde araçlarımızın tamamını öz malımız yapmak” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.