Kozmik Radyo & Haber

Bulut, sağlıkçılara yönelik Kanun Tekliflerinin yasalaşması için Meclis Başkanı’na çağrı yaptı

Bulut, sağlıkçılara yönelik Kanun Tekliflerinin yasalaşması için Meclis Başkanı’na çağrı yaptı
345 views
17 Aralık 2020 - 14:26

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Covid-19’un meslek hastalığı ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasına yönelik kanun tekliflerinin gündeme alınması için çağrı yaptı. Bulut, “Hakkı ödenemez dediğiniz sağlıkçıların haklarını ödeyin” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda TBMM Başkanı Mustafa Şentop’apandemide en ön safta canları pahasına mücadele eden sağlık emekçilerinin haklarının teslim edilmesi çağrısı yaptı. 

ŞENTOP’A ÇAĞRI

CHP’li Bulut, “Partimizin önerdiği, sağlık emekçilerinin ve örgütlerin merakla beklediği Covid-19’un meslek hastalığı ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasına yönelik kanun tekliflerimizin Komisyon gündemine alınıp Genel Kurulda yasalaşması noktasında herhangi bir girişiminiz, iktidar partisine herhangi bir çağrınız olacak mıdır?” diye sordu.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKKI ÖDENMEDİ

Pandemi sürecinde büyük fedakârlıklarla, izinsiz, uzun nöbetlerde toplum sağlığı için çalışan sağlık emekçilerinin haklarının ödenmediğini kaydeden Bulut,salgına karşı iktidarın önlem almamakta ısrar eden iktidarın başarı hikâyesi ortaya çıkarmaya çalıştığını kaydetti. Pandeminin gerçek kahramanlarının sağlık çalışanlarını olduğunun altını çizen Bulut, “Pandemide, sağlık çalışanları için hakkı ödenmez dediler. Gerçekten de haklarını ödemediler. Covid-19 salgını ile birlikte ilk günlerde tüm ülkede alkışlanan sağlık çalışanları sadece alkış almakla kaldı. Bu süreçte 130 bin sağlık çalışanı enfekte oldu; 225’i sağlık çalışanı hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

İKİ AYRI KANUN TEKLİFİMİZ BEKLİYOR

CHP olarak sağlık çalışanlarının hakkını koruyacak, moral ve motivasyonuna katkı sağlayacak 2 ayrı Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sunduklarını söyleyen Bulut, “Salgın çalışanları bu süreçte tükenme noktasına geldi. Eğer ayakta kalamazlarsa bu salgının idare edilmesi mümkün olmayacak. Kanun Tekliflerimiz bir an önce yasalaşmalı” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.