Kozmik Radyo & Haber

Covid-19’la mücadeleye ilk günkü kararlılıkla devam ediliyor

Covid-19’la mücadeleye ilk günkü kararlılıkla devam ediliyor
397 views
14 Aralık 2020 - 12:59

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri salgınla mücadelede testi pozitif çıkanlara yemek, ortak kullanım alanlarında dezenfekte ve sokak canlılarına mama ile yemleme hizmetlerini sürdürüyor.

Salgının başladığı ilk günden bu yana Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hassasiyeti ve talimatları doğrultusunda her kesimin yanında olan Adana Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlara karantina süresince kahvaltı ve sıcak yemek dağıtımı, başta berber ve kuaförler olmak üzere topluma açık yerlerin dezenfektesi ile sokak canlılarının beslenmesini aralıksız sürdürüyor.

KAHVALTI VE SICAK YEMEK

Özellikle Adana’da salgının hızlı artış göstermesiyle birlikte başlatılan, Covid-19 testleri pozitif çıktığı için evlerinde karantinaya alınan vatandaşlara yemek dağıtım kampanyası vatandaşlar tarafından büyük bir taktirle karşılandı. Testlerinin pozitifi çıktığını belediyeye bildirmeleri halinde vatandaşlara kahvaltı ve sıcak yemek ulaştırılıyor.

ESNAFA DEZENFEKTE DESTEĞİ

Koronavirüsle mücadelenin en temel koşullarından olan hijyen konusunda esnafa desteğini sürdüren ekipler, berber ve kuaförler başta olmak üzere işyerlerinde dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Halka açık alanlarda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren ekipler, sıkıntılı günler geçiren esnafa dezenfekte konusunda destek veriyor.

SOKAK CANLILARINA MAMA TAKVİYESİ

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokak canlılarının aç kalmaması için  mama ve yemleme çalışmaları da kent genelinde sürdürüldü. Vatandaşların sokağa çıkmadığı günlerde beslenme sorunu yaşayan sokak canlılarının yardımına Büyükşehir ekipleri yetişiyor. Sokaktaki patili dostları mama ile besleyen ekipler diğer canlılar için de yemleme çalışması yapıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.