Kozmik Radyo & Haber

MEVLÜT KUBAT’IN TUTUKLAMA KARARI BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI!

MEVLÜT KUBAT’IN TUTUKLAMA KARARI BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI!
414 views
11 Aralık 2020 - 12:31

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana’da geçtiğimiz günlerde yaşanan Terör örgütü pkk tarafından 3 Ekim 2016’da Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit edilen “Piyade Uzman Çavuş Orçun Kubat’ın” 61 yaşındaki babası“Mevlüt Kubat’ın” pandemi koşullarında tutuklanarak cezaevine gönderilmesi olayını Meclis gündemine taşıdı.

Koncuk yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti:

Kamuoyunda yer alan iddialara göre yaklaşık 18 bin lira vergi borcunu ödemekte zorluk çeken Mevlüt Kubat hakkında Adana’da “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçlamasıyla dava açıldığı, açılan davanın duruşmalarına katılmadığı ve avukatı da bulunmadığı ileri sürülen, şehit babası, 3 Aralık 2020 tarihinde evine gelen polislerce gözaltına alınıp, adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra Kürkçüler Cezaevi’ne gönderilmiştir.

Adalet Bakanlığı, pandemi koşulları ve Mevlüt Kubat’ın yaşı gözetilerek, cezasının af olması yönünde bir çalışması olmalıdır!

Ülkemiz için fedakârlık yapan, oğlunu şehit veren, “Vatan sağ olsun” diyen şehit babasının, bu duruma düşürülmesi kabul edilemez. Şehit babasına yaşatılan yanlıştan dönülerek şehidimizin hatırasına sahip çıkılmalıdır. Birçok gerçek suçlu dahi çıkarılan af yasaları ile salıverilirken, bir şehit babasının bu duruma düşürülmesi kabul edilemez. Oğlunu şehit vererek tüm bedelleri en ağır şekilde ödemiş olan “Mevlüt Kubat’ın” tutuklama kararının bir an önce kaldırılması gerekir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.