Kozmik Radyo & Haber

“TARIM BAKANLIĞI ACİL ATAMA YAPMALIDIR”

“TARIM BAKANLIĞI ACİL ATAMA YAPMALIDIR”
340 views
04 Aralık 2020 - 11:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın daha fazla zaman kaybetmeden kişisel açığını kapatmak için acil atama yapmasını istedi. Geçmiş dönem Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın vereceği 10 bin 551 atama sözünü anımsatan Barut, “Atama bekleyen gençlerimizi daha fazla mağdur etmeyin. Sözünüzü tutun, atama yapın” dedi.

TARIMDAKİ KARA TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ

Ülkeyi 18 yıldır yöneten AKP iktidarının tarım politikalarını yöneten sözlerle sert sözlerle eleştirip eden Ayhan Barut, “AKP iktidarı, ülkemizi ekonomiden dış politikaya kendi sahasınımızı da iflas ettirmiştir. Sektörümüzde çokuluslu muadili egemenliği pekişmiş, hızla tarımdan uzaklaşmıştır. Ziraat mühendisinden üreticiden köylüye kadar, sektöre sahip sosyete yoksulları artmış, problemler büyümüş ve hayatta çıkılmaz bir hal almıştır “diye konuştu.

“PERSONEL AÇIĞI BÜYÜYOR”

Tarımda sağlama sorunların üzerinde dikkat konulardan birisinin de kişisel eksikliği ve atamalar olduğunu dile getiren Ayhan Barut, geçmiş dönem Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın yaklaşık 5 yıl önce yaptığı 10 bin 551 atama sözünün tutulmadığını aktardı. Tarımın en önemli paydaşları arasında yer alan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin hala atama beklediğini bildiren Barut, “Bakan personel açığı büyürken, genç meslektaşlarımız işsiz sarmal kıvran, gıdadan güvenilir tarımsal üretime kadar bir alan maalesef iş bilmezlerin insafına terk edildi “diye konuştu.

“ATAMA YAPIN ARTIK”

Türkiye’de sadece Ziraat Fakülteleri’nin onun yıl yaklaşık 5 bin mezun verdiğini, 50 bini aşkın işsiz ziraat mühendisi anlaşmasını vurgulayan Ayhan Barut, yazarken:
Tarım Bakanlığında sadece en az 7 bin 500 ziraat mühendisi açı var. Gıda, su ürünleri, veteriner hekim “Hepimiz biliyoruz ki Tarım Bakanlığı’nın liyakatsiz yönetimi kurumun personel açığını açık göstermiyor, adım atmıyor Göstermelik ve az sayılarla alım günü geçiştirmeye çalışıyorlar. , teknoloji mühendisi, orman mühendisi, tekniker ve teknisyen eksiği de çok fazla Bu işin eğitimini alan, pandemi döneminde ülkemizin de ihtiyacı artmışken gençlerimizi işsizlik batağına saplamanın mantığı yoktur Bakanlık atama yapmalı, istenen artırıcı projelere destek vermeli, bu soruna acil çözüm üretmeli. Ülkemize yük değil kazanç olmak isteyen gençlerimiz sizden haber bekliyor Tarıma, çiftçimize ve ülkemize hizmet için bekleyen gençlerimizin sesini duyun.Tarım ve Orman Bakanlığı’na sistemli olarak ve yeterli sayıda atama için takvim açıklayın artık. “

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.