Kozmik Radyo & Haber

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRALIM

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRALIM
284 views
02 Aralık 2020 - 13:46

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu Engelliler Haftası dolayısıyla Ak Parti İktidarına seslenerek, “ Ak Parti iktidarı bütün Engelleri ortadan kaldırmalı, Engelli kardeşlerimizin dertlerine derman olmalıdır” dedi.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Günümüzde dünyada 1 milyardan fazla engelli bulunmaktadır. OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engelli bireylerden oluşuyor. Türkiye’de ise Ulusal Engelli Veri Tabanına göre engelli birey sayısı 9 milyondur. Bunların %27’si 0-21 yaş, %36’sı 22-49 yaş, %37 ise 50-64 yaş arasında. Yaşla birlikte engellilik oranı artmaktadır.

AB ülkelerinde ilkokuldan sonra okulu bırakan engelli oranı %25 iken, bu oran Türkiye’de %60’dır. AB’de engellilerin %29,9’u yoksulluk/sosyal dışlanmışlık riski altında iken bu oran Türkiye’de %77,1’dir. Bu çok vahim bir tablodur ve bunun biran önce tersine değiştirilmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere hayatın ve kaderimizin karşımıza çıkardığı engeller, azim ve mücadeleyle aşılır. Ancak, beceriksizliğin, nasipsizliğin çıkardığı engeller, hayatlarımızda büyük yaralar açar, büyük izler bırakır. Bir toplumun medeniyet ölçüsü, o toplumun, dezavantajlı bireylerinin karşılaştığı zorluklardır. Onlar ne kadar zorlanıyorsa, medeniyet o kadar yaralı demektir. Onların hayatı ne kadar kolaylaşıyorsa, o ülkede medeniyet yükseliyor demektir. Bu noktada adım atarken, kararlı ve cesur olmak gerekir.

Medeniyet yolunun taşlarını, sadece cesurlar döşer düsturumuzdan yola çıkarak biz; eğitimden, günlük yaşama kadar her alanda, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmanın, bu yola taş döşemek olduğuna inanıyoruz. Hükümetin yaptığı gibi engelli kardeşlerimizi yalnızca her yılın 3 Aralık tarihinde hatırlamak bir marifet değildir. Hükümetlerin görevi onların hayatını kolaylaştırmak olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bütün sorunların kısa sürede çözüleceğini belirten, yandaş vakıflara, derneklere, ajanslara akıtacak milyonları bulabilen, geçmediğimiz köprüler, gitmediğimiz yollar, yatmadığımız hastaneler için müteahhitlere ödeyecek parayı bulabilen, kendine saray yaptıracak parayı hemen temin eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkemizin her yerindeki engelli kardeşlerimizin sorunlarına çare olacak parayı bulup, onların önüne çıkan bütün engelleri ortadan kaldıracak iradeyi de göstermesi gerekmektedir.

Hiçbirimizin yarınımızda bir engelimizin olmayacağına dair bir garantisi yok. O nedenle eğitimden-istihdama, sosyal yaşamdan-spora kadar engelli kardeşlerimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarına çözüm bulmak Sayın Cumhurbaşkanının en tabii ve öncelikli görevidir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.