Kozmik Radyo & Haber

“Kadınlar katlediliyor, iktidar seyrediyor”

“Kadınlar katlediliyor, iktidar seyrediyor”
339 views
26 Kasım 2020 - 13:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te kadın ve çocuklara yönelik şiddetin son bulması için çağrı yaptı, “Kadınlar katlediliyor, iktidar seyrediyor” dedi.

“HER GÜN YENİ BİR ACIYLA SARSILIYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Ayhan Barut, Türkiye’nin her gün kadına yönelik şiddet, katliam, istismar ve taciz olaylarıyla sarsıldığını belirtti. 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde, şiddete, tacize, tecavüze, ayrımcılığa, eşitsizliğe, cinayetlere ve katliamlara karşı herkesin sesini yükselttiğini aktaran Barut, “Dünya Ekonomik Forumu’nun kadınların ekonomiye katılımı, fırsat eşitliği, eğitim imkanlarından yararlanma ve siyasi katılım oranlarını dikkate alarak oluşturduğu 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda Türkiye 153 ülkeden 130. sırada bulunuyor” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ HATIRLATTI

Kadın ve çocuklara yönelik olumsuzlukların son bulması için iktidarı göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Maalesef kadınlarımız eşitsizlik ve adaletsizliğin kurbanı olduğu gibi hak ettiği değeri de görmüyor. Güzel ülkemizde kadınlarımız, katlediliyor, tecavüz, taciz ve şiddetin kurbanı oluyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2018 yılında 440, 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu yılın ilk 10 ayında 453 kadın daha öldürüldü. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin İstanbul Sözleşmesi 2014 yılında yürürlüğe girdi ama buna bile tahammül gösterilmiyor. Sözleşmenin gereği olarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması, suçluların cezalandırılması ve şiddet ile mücadelenin bütüncül politikalarla desteklenmesini istiyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.