Kozmik Radyo & Haber

‘SALGIN GERÇEĞİNİ YALANLARLA SAKLAYAN İKTİDAR HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİ’

‘SALGIN GERÇEĞİNİ YALANLARLA SAKLAYAN İKTİDAR HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİ’
298 views
23 Kasım 2020 - 10:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “halk sağlığının korunması”na yönelik olarak hazırladığı sahra hastanesini mühürleten AKP iktidarının, salgınla mücadeledeki başarısızlıklarını gizleyebilmek için bugün de yalanlara ve iftiralara sarıldığını söyledi. AKP iktidarının en tepesinden itibaren yöneticilerinin 18 yılda halka söylediği yalanların yazılması durumunda ciltler dolusu kitap tutacağını belirten CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın, başta Covid-19 salgını olmak üzere, mensubu olduğu iktidar partisinin söylediği yalanlardan dolayı halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

AKP İKTİDARI 82 MİLYON YURTTAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNUYOR

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda CHP’yi yalan söylemekle suçlayan AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın sözlerini değerlendiren CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, salgın sürecini yönetemeyen AKP iktidarının aldığı kararlarla 82 milyon yurttaşın sağlığıyla oynadığına işaret etti.

İKTİDAR YALANLARLA SALGIN GERÇEKLERİNİ GİZLEDİĞİ İÇİN, SALGIN BÜYÜDÜ

İktidarın salgınla mücadeleyi başından itibaren eline yüzüne bulaştırdığını vurgulayan Çelebi, “İktidarın en tepesinden itibaren tüm kademeleri, salgın gerçeğini halktan gizleyebilmek için yalanlara sarılmış, ancak bu yalanlar bugün salgının kontrol edilemez hale gelmesine neden olmuştur.  AKP Adana İl Başkanı Sayın Mehmet Ay, mensubu olduğu iktidar partisi gerçek vaka sayılarını gizleyip, gerçeği yansıtmayan rakamlarla halka yalan söylediği için, virüs sadece hafta sonları ve gece bulaşıyormuş gibi mantığın sınırlarını zorlayan kısıtlama kararları alıp, bulmaca gibi açıklamalarla kısıtlama saatlerini dahi halka doğru anlatamadığı için, tüm sağlık çalışanlarına ek ödeme sözü verip, sonrasında sağlık çalışanları arasında ayrım yaptığı için, ücretsiz maske dağıtacağını söyleyip, 5 maske dağıtmayı eline yüzüne bulaştırdığı için, yoksulluk nedeniyle yaşam mücadelesi veren yurttaşlara yardım yapmak yerine, kredi vererek borçlandırdığı için, gerekli önlemleri almayıp salgının büyümesine neden olduğu için, Adana’da halk sağlığının korunması için kurulan Sahra Hastanesi’ni mühürlettiği için Adanalılardan ve tüm halkımızdan özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BELEDİYELER SALGINLA MÜCADELEDE ÖNDERLİK YAPTI

Salgın sürecinde iktidarın, öngörüsüz politikaları nedeniyle Covid-19 tehdidine karşı gerekli önlemleri alamadığının altını çizen Çelebi, CHP’li belediyelerin Türkiye genelinde ise salgının başladığı günden itibaren iktidarın yapamadığı, düşünemediği ve halkın desteğiyle yaşama geçirdiği hizmetlerle salgınla mücadelede önderlik yaptığını vurguladı. İktidarın salgın döneminde CHP’li belediyelerin halka ücretsiz ekmek, gıda kolisi dağıtımına engel olduğunu, bağış hesaplarını dondurup hazineye aktardığını anımsatan Çelebi, “Salgın döneminde siyasi kaygılarla belediyelerimizin halka hizmetini engellemeye çalışan iktidar, Türkiye’ye ve halkımıza en büyük kötülüğü yapmıştır” şeklinde konuştu.

HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN KURULAN SAHRA HASTANESİ’NE MÜHÜRÜ AKP İKTİDARI VURDU

Adana Büyükşehir Belediyesinin de dünyadaki örneklerden yola çıkarak Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına tahsis edilmek üzere bin yataklı Sahra Hastanesi kurma çalışmalarına başladığını aktaran Çelebi, şöyle devam etti:

“Adana Büyükşehir Belediyemiz salgının en başından bu yana tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte işbirliği içinde halk sağlığının korunması için çalışmıştır. Salgının büyümesi ve hastanelerin yetersiz kalması olasılığına karşı, Covid-19 hastalarının, ailelerinden ve toplumdan izole edilip, gözlem altında tutulması amacıyla, fuar alanını ‘Sahra Hastanesi’ne dönüştürmüştür. Siyasal iktidarın temsilcileri ise yine siyasi kaygılarla halk sağlığı açısından böylesine önemli bir hizmete engel olmak için her şeyi yapmıştır. Sahra Hastanesi’nin ne olduğunu dahi bilmeyen, Kızılay’ın kurduğu Sahra Hastaneleri’nden bihaber olan iktidar temsilcilerinin, Sahra Hastanesi’ni kapattırmak için kapısına mühür vurdurduğunu unutmadık” dedi.

İKTİDAR SALGINLA MÜCADELEDEKİ BAŞARISIZLIĞINI İFTİRALARLA ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Depreminin vurduğu ve 114 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği büyük depremin ardından, Sahra Hastanesi’ndeki yatakların ve sedyelerin depremzedeler için İzmir’e gönderildiğini anımsatan Çelebi, “Sahra Hastanesi’ni kapattırmak için kapısına mühür vurduran, havuz medyasının desteğiyle, Büyükşehir Belediyemize ve Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a iftira atan iktidar partisinin yöneticileri bugün de, Sahra Hastanesi’nin kurulduğu yerde fuar düzenlenmesine karşı çıkarak, iftiralara ve karalamalarına devam ediyor.  AKP İktidarı ve iktidarın Adana’daki temsilcileri, Covid-19 salgınıyla mücadeledeki beceriksizliklerini, başarısızlıklarını iftiralarla örtmeye çalışıyor” diye konuştu.  

SAHRA HASTANESİ KULLANILSAYDI SALGIN ADANA’DA BU KADAR BÜYÜMEZDİ

Salgının kontrol edilemez hale geldiğinin altını çizen CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, pandemi hastanelerinin tam doluluk oranına ulaştığını, testi pozitif çıkan yurttaşların otobüsle, dolmuşla evine gönderildiğini,  salgını bitirecek önlemler almak yerine, aklın sınırlarını zorlayan mantık dışı, göstermelik uygulamaların salgını büyüttüğünü kaydetti.

Çelebi, “Ne yazık ki, bugün AKP iktidarının yalanlarla, iftiralarla karalayıp, kapısına mühür vurdurduğu Sahra Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan bir döneme geldik. Düne kadar Sahra Hastanesi’ne ihtiyaç olmadığını söyleyip mühürleten iktidar mensupları, bugün Sahra Hastanesi’nin neden olmadığını sorguluyor. Sağlık Bakanlığı Sahra Hastanesini kullanıp, hastalar burada toplumdan izole etseydi bugün salgın Adana’da bu kadar büyümeyecekti. Bir kez daha ifade ediyoruz: Salgınla mücadele halk sağlığının korunması açısından siyaset üstü bir konudur. AKP İl Başkanı Sayın Ay’a ve diğer iktidar yöneticilerine sesleniyoruz: Salgınla mücadeleyi hep birlikte siyasi kaygı gütmeden toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle yapmalıyız. Bırakın bu konuda siyaset yapmayı. Gelin, aklın ve bilimsel verilerin ışığında salgını ortadan kaldıracak mücadeleyi hep birlikte yapalım” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.