Kozmik Radyo & Haber

“ÖĞRETMENLERİMİZ EK DERS KONUSUNDA MAĞDUR EDİLMEMELİ”

“ÖĞRETMENLERİMİZ EK DERS KONUSUNDA MAĞDUR EDİLMEMELİ”
399 views
20 Kasım 2020 - 12:42

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer okulların yeniden online eğitime geçişi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu süreçte öğretmenlerimiz de eğitim çalışanlarımız da öğrencilerimiz ve velilerimiz de mağdur edilmemeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıkladığı yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm kademelerdeki okullar ve eğitim kurumları 31 Aralık 2020 tarihine kadar yeniden online eğitime geçti.

Artan virüs vakaları nedeniyle alınan ve pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak kararı değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer idarecilere uyarılarda bulunarak; “Geçtiğimiz dönemde özellikle öğretmenlerimizin ek dersler ödemeleri ile ilgili sorunlar yaşanmıştı. Bunun üzerine hemen devreye girdik ve genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasında kazandığımız kanuni haklarımızın uygulanmasını istedik. Böylece sorunlar aşılmıştı. Bu sorunların yeni dönemde yaşanmayacağına inanıyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimiz asla mağdur edilmemeli” dedi.

Sezer açıklamasında; “Online eğitimle ilgili dönem dönembazı sıkıntıların yaşandığını daha önceki deneyimlerimizde gördük. Özellikle dijital altyapı ile ilgili sorunların aşılması zaruridir. Öğrencilerimize daha önce verilen aylık 8 GB internet paketleri gelinen nokta düşünüldüğünde yeterli oranda arttırılmalıdır. Ayrıca özellikle sınava girecek 8’nci, 12’nci sınıf öğrencilerimize ve velilerimizeonlinepsikolojik destek verilmesi gerekir” dedi.

Pandemi koşullarının olağanüstü koşullar olduğunu ve böyle zamanlarda olağan kararlar alınmasının çok zor olduğunu vurgulayan Mehmet Sezer; “İnanıyorum ki bu sıkıntılı süreçten en kısa sürede çok daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Hepimiz devletimizin aldığı kararları uygulama noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Böylece her zaman ilk tercihimiz olan; okulların sürekli örgün eğitime geçişini hızlandırabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle alınan kararın başta eğitim çalışanlarımız olmak üzere öğrenci ve velilerimiz için hayırlı olmasını umuyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diliyorum” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.