Kozmik Radyo & Haber

“60 bin öğretmen atanmalıdır”

“60 bin öğretmen atanmalıdır”
318 views
18 Kasım 2020 - 12:39

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 100 bin öğretmen açığının bulunduğu ülkemizde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde en az 60 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini söyledi. 

Tüm öğretmenlerin kadroya alınmasının şart olduğunu anlatan Gürer, daha önce söz verilmesine rağmen halen çıkarılmayan ek 3600 göstergenin de hayata geçirilmesini istedi. 

EĞİTİM CAMİASININ BEKLENTİLERİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Milli Eğitim’de yaşanan sorunlar ve eğitim camiasının beklentilerini gündeme taşıdı. 

100 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

CHP Milletvekili Gürer, atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen varken, 100 bin öğretmen açığının bulunduğuna dikkat çekti. Milli Eğitim’de yaşanan sorunların yanında, atama bekleyen öğretmenlerin beklentilerinin de bir an önce karşılanması gerektiğini ifade eden Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde en az 60 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. 

BRANŞ ÖĞRETMEN SAYINI ARTIRIN 

Felsefe, bilişim, tarih, sanat tarihi gibi branş öğretmenlerinin sayısı ve ders ağırlıkları artırılması gerektiğine değinen Gürer, “Okul öncesi öğretmenler de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Fen, matematik ve yabancı dil gibi derslerde mutlaka öğretmen atamaları yapılarak yeterli seviyede eğitim olanağı sağlanmalıdır” diye konuştu.

EK GÖSTERGE ÇIKARILMALIDIR

Seçim öncesinde, Cumhurbaşkanı tarafından polis, hemşire ve öğretmenler için 3600 ek göstergenin çıkarılmasıyla ilgili verilen sözün bugüne kadar gerçekleşmediğine de değinen Gürer, “Öğretmenler için ek 3600 gösterge çıkarılarak tüm öğretmenler kadroya alınmalı ve PIKTES öğretmenlerine de kadro verilmelidir. 24 Kasım’da en az 60 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmelidir. Ülkemizde eğitimde yaşanan sorunlar yanında atama bekleyen binlerce öğretmenin varlığı göz önünde bulundurularak bu öğretmenlerin kadro beklentileri de karşılanmalıdır. “diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.