Kozmik Radyo & Haber

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI
334 views
13 Kasım 2020 - 13:15

Yüreğir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile gerçekleştirdiği Yüreğir Film Akademisi’nin açılışı Yüreğir Millet Bahçesi’nde oluşturulan akademi binasına yapıldı. Ünlü yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı’nın ilk dersi verdiği akademi 2 ay boyunca devam edecek.

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde 22 Aralık’a kadar haftanın iki günü, 8 hafta sürecek olan akademi kapsamında Belgesel Film Yapım Atölyesi, Kısa Film Yapım Atölyesi ve Senaryo Yazarlığı Atölyesi olmak üzere üç farklı atölye gerçekleşecek.

Atölyeler kapsamında ulusal ve uluslararası alanda isimlerinden sıkça söz ettirmiş Ali Yılmaz, Burçak Evren, Ertuğrul Karslıoğlu, Halil Kardaş, Suzan Güverte, Sinan Sertel, Faysal Soysal, Kerim Abanoz, Hasan Basri Özdemir, Müjgan Taner, Mustafa Preşeva, Hasan Özgen, Seyid Çolak, Musa Ak, Emre Karadaş ve Mehmet Cansız ders verecek.

Atölyeler sonunda katılımcılar ile belgesel ve kısa film çalışmaları yapılarak; ulusal ve uluslararası festivallerde Adana ve Yüreğir’in tanıtımına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, sinema dernekleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“SİNEMA, SANAT VE KÜLTÜR BU TOPRAKLARIN KADİM BİR DEĞERİDİR”

Açılışta konuşan Başkan Kocaispir, “Sinemanın,kültürün, sanatın toplumları dönüştürücü etkisi hiç tartışmasız bir gerçektir.  Biz sanatın, kültürün, eğitimin özellikle gençlerimiz üzerindeki geliştirici yönünü çok önemsiyoruz. Sinema, sanat ve kültür bu toprakların kadim bir değeridir. Yüreğir’in, Adana’mızın artık ülkemizde pozitif bir gündemle anılmasını arzuluyoruz. Akademimizde gençlerimizin kendi hayallerini gerçekleştirme konusunda bir adım atmalarını çok büyük bir gururla takip edeceğiz. Sanata ve kültüre kanalize olmuş yavrularımızın kötü alışkanlıklardan uzak duracağını şüphesiz ki biliyoruz. Yüreğir Film Akademisi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SAÇINTI: “KÜLTÜR YOK OLMADAN MİLLETLER YOK OLAMAZ”

Usta Oyuncu ve Yönetmen Müfit Can Saçıntı ise, “Bir dil, bir kültür yok olmadan milletler yok olamaz. O yüzden dil ve kültür milletlerin bekasında her şeyden önemli. Dili, kültürü yaşatan da sadece sinema değil tabi sinema gibi sanatlar olduğunu düşünüyorum. Buraya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından akademide katılımcılara ilk dersi Müfit Can Saçıntı verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.