Kozmik Radyo & Haber

“Başka felaketler yaşanmadan önlem alınsın”

“Başka felaketler yaşanmadan önlem alınsın”
340 views
12 Kasım 2020 - 9:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana’nın Karataş ilçesinde 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı bir balıkçı teknesinin karıştığı kazayı Meclis gündemine taşıdı. Elim kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Barut, “Buna benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması için yetkilileri etkin önlem almaya çağırıyoruz” dedi.

ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIP BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Ayhan Barut, elim kaza nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, “Bu elim kazada teknede bulunan balıkçılarımızın cansız bedenlerine ulaşıldı. Üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz balıkçılarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

“BAŞKA FELAKETLER YAŞANMASIN”

Benzer faciaların yaşanmaması için önlem çağrısında bulunan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bölgemizde ilk kez böyle bir kazanın yaşandığı belirtiliyor ama bir daha yaşanmaması için de önlem alınması gerekiyor. Çünkü Karataş’ta balıkçılarımız böyle bir riskin sürekli yaşandığını söylüyor. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan yurttaşlarımız, açıktaki büyük gemilerin bazen balıkçı teknelerini fark edemediğini, bu nedenle her an bir felaket yaşanabileceğini ifade ediyor. Açıkta çapa atıp dinlenen, ağını toplayan, avda bulunan balıkçılarımızın başına böylesi bir felaketin tekrar gelmemesi için yetkilileri, uzmanları ve balıkçıları dinleyerek etkin önlem almaya çağırıyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.