Kozmik Radyo & Haber

ÇGC ATA’SINA KOŞTU…

ÇGC ATA’SINA KOŞTU…
335 views
10 Kasım 2020 - 12:27

Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82.yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Adana’da anıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürk Parkı’nda yapılan anma töreninde bir araya geldi. Atatürk’ün kadına verdiği değer gözönüne alınarak;  ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri anıta çelenk koydu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, Atatürk’ü her geçen gün daha da artan bir özlemle andıklarını ve aradıklarını ifade etti. Esendemir; 139 yıldır O’nun gibi bir liderin gelmediğini belirterek;

“O’na olan hasretimizin en üst seviyeye çıktığı bu acı günde ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında gelecek adına ilk günkü kadar kararlı olduğumuzu haykırıyoruz” dedi.

Her 10 Kasım’da milletçe hüzünlendiğimizi ama bir o kadar da; Büyük Türk Milleti’nin bağrından ATATÜRK gibi büyük bir lideri çıkarmış olmasının haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden ÇGC Başkanı Esendemir; “10 Kasım sadece bir günle bitecek anma değil; uzun bir yolculuğun başlangıcıdır. O’nun fikirlerini savunmak, emanetini korumak ve O’nun izinden yürümek ve O’na olan bağlılığımızı her an dile getirmek, nesilden nesile bu duygu ve düşüncelerimizi aktarmak, bizim vazgeçilmez hedefimizdir.

Bugün kutsal vatan topraklarında özgürce yaşayabiliyorsak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun silah arkadaşları ile kahraman Mehmetçiklere borçluyuz.

ATA’mızın ebediyete intikalinin 82.yıldönümünde aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.