Kozmik Radyo & Haber

“Yaktığı ışık yolumuzu aydınlatıyor”

“Yaktığı ışık yolumuzu aydınlatıyor”
317 views
09 Kasım 2020 - 14:59

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Çağdaş uygarlık yolunda yaktığı ışık yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’nci ölüm yıldönümü dolasıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Ulu Önder Atatürk; savaş meydanlarında büyük zaferler kazanmış, yok edilmeyen çalışılan, vatanı emperyalist güçlerce paylaşılan, reaya olarak görülen bir halktan ulus ortaya çıkarmıştır. Büyük zaferin ardından da çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran Büyük Önder’i her zamankinden daha çok özlüyor ve minnet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Soner Çetin, askeri bir deha olan Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulması sonrası hayata geçirdiği devrimlerle siyasi bir deha olduğunu da kanıtladığını belirterek, “Büyük Önder Atatürk, bir milletin kaderini önce askeri başarılarla ardından da siyasi devrimlerle değiştirmiş ve Türk Milletini dünyanın saygın milletlerinden biri haline getirmeyi başarmıştır. Eşsiz liderimizin yaktığı özgürlük ateşi sonsuza dek yolumuzu aydınlatacaktır. Her zaman Büyük Atatürk’ün yolundan yürüyeceğimize söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

10 Kasım’ın yas tutulacak bir gün olmadığını vurgulayan Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Büyük Önder Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır’ demiştir. Atatürk’ü anlamak ve sevmek onun açtığı çağdaş uygarlık yolundan gitmekle olur. Bu yolda ilerleyerek Türk Milleti’nin dünyanın saygın milletleri arasındaki yerini pekiştirmeliyiz. Sonsuza dek varlığını sürdürecek Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk İlkelerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygularla Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuru önünde saygıyla eğiliyor, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında O’nu özlemle ve şükranla anıyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.