Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Bulut: Bütçede yoksula, yoksulluğa çözüm önerisi yok!

CHP’li Bulut: Bütçede yoksula, yoksulluğa çözüm önerisi yok!
340 views
09 Kasım 2020 - 12:36

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesini değerlendirdi. Bulut, “Bütçede hiçbir geliri olmayan 10 milyon vatandaşa ilişkin, pandemiden bu yana 8 aydır iş yapamayan esnafa ilişkin bir kalem yok. Bakan Saray mantığıyla aç karna keyif çayı öneriyor” dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesini eleştiren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaşadığımız her ekonomik krizin, felaketin, acının, iktidar inkar etse de ülkedeki eşitsizliği daha da görünür kıldığını söyledi.

YOKSULLUK SAKLANIR OLMAKTAN ÇIKTI

Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizdeyken pandemiye yakalandığını belirten Bulut, 8 ay içerisinde yaşananlara bakıldığında vatandaş, esnaf, iş dünyası, öğrenciler ve memurların pandemiyle mücadele ettiğini, kredi vererek bu dönemi atlatacağını düşünen iktidarın kendisini bu mücadelenin dışında tuttuğunu söyledi.  Bulut, “Evine ekmek götüremeyen işsizleri, pula dönen asgari ücretle, asgari ücretin altında ücretle hayatını idame etmeye çalışan yüzbinlerce, milyonlarca vatandaşı iktidar abartılı bulsa da keyif çayı ikram etse de bu ülkedeki yoksulluk artık saklanır olmaktan çıktı” dedi.

BÜTÇEDE YOKSUL YOK, ESNAF YOK!

Ülkede hiçbir geliri olmayan 10 milyon vatandaşın, 8 aydır dükkanı kapalı olan, açık olduğu halde iş yapamayan, elektriğini, suyunu, kirasını, sigorta primlerini ödemeyen esnafın olduğunu kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“Böyle bir dönemde, bütçe görüşmelerinde, bütçede en yüksek paya sahip Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu dertlere derman olmasını bekliyoruz. Çünkü artık insanlar çöpte yiyecek arar oldu. İnsanlar evine ekmek götüremez halde. Ancak, Bakan aynı Cumhurbaşkanının mantalitesiyle aç karna keyif çayı öneren bir anlayışla aç karna keyif çayı öneren bir bütçe sunuyor. Hiçbir şekilde yoksullara, yoksulluğa karşı bir paket açıklamadı. Primini ödemeyen esnafa karşı tek bir kelime etmiş değil. Pembe bir tablo çiziliyor ve bu tablonun içerisinde verdiği rakamlar hepsi hayali, hepsi gerçek dışı. Bakanın tablolarındaki istatistiklerle, halkın gerçeği birbiriyle hiç örtüşmüyor. Kısa Çalışma Ödeneği alan, günden 40 TL’ye 4 kişilik ailesini geçindirmeye çalışanlara yönelik bir çalışma yok. Bütçe içerisinde yoksulluğa, yoksullara karşı politikanızın olmasını istiyoruz. Ancak bu bütçe vatandaşın gerçek dertleriyle uğraşacak bir bütçe değil. Bu, Sarayın bütçesi, Sarayın 5 müteahhidine yönelik bir bütçe. Bu bütçenin içerisinde ne yoksul var, ne de evine aş götüremeyen esnaf var. Hiç kimse yok.”

SGK’DA TARİHİ REKOR AÇIK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelir gider dengesinin bozulduğunu, iflasın eşiğine de geldiğini kaydeden CHP’li Bulut, 2019 yılı toplamında 39.9 milyar lira olan açığın, bu yılın sadece ilk 7 ayında 50 milyar 39 milyon 280 bin liraya ulaştığını bildirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.