Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Bulut, deprem bölgesinde

CHP’li Bulut, deprem bölgesinde
330 views
02 Kasım 2020 - 10:52

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İzmir’i vuran 6.9 şiddetindeki depremin hemen ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden ilk isimlerden biri oldu. CHP heyeti ile birlikte arama kurtarma çalışmalarını takip eden, çadır kentlerde vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını tespit eden, yardımların koordinasyonunda görev alan, taziyelerde ve hastane ziyaretlerinde yer alan Bulut, depremle ilgili izlenimlerini paylaştı.

YARALARI SARMAK İÇİN İZMİR’DEYİZ

İzmir’deki deprem haberini alır almaz parti görevlendirilmesiyle bulunduğu Trabzon’dan, bölgeye geçtiğini söyleyen Bulut, “İzmir’e geldiğimizde görüntüler korkunçtu. Birçok bina yıkılmıştı. Partimiz yaraları sarmak, ihtiyaçları belirlemek amacıyla bir heyet oluşturdu. Tüm ihtiyaçları karşılamak için 91 milletvekilimizle, belediyelerimizle İzmir’in yanındayız. Bu zor günleri hep birlikte yardımlaşma ve dayanışmayla aşacağız” dedi.

HER DEPREMDE AYNI ACI

Deprem nedeniyle ölümlerin Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkması gerektiğini belirten Bulut, “Ne zaman bir deprem olsa aynı acıyı yaşıyoruz. Yakın zamanda Malatya’da, Elazığ’da aynı acıyı yaşadık. İzmir’deki depremde de onlarca canımızı yitirdik. Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Deprem, Türkiye’nin bir gerçeğiyken, sık sık kendini hatırlatırken, alınmayan önlemler, ihmaller nedeniyle birçok vatandaşımızı kurban veriyoruz” ifadelerini kullandı.  

BİNALAR GÜVENLİ OLMAKTAN UZAK

TBMM’de iktidar partisi tarafından, muhalefetin verdiği 58 Meclis Araştırma Önergesi’nin reddedildiğini hatırlatan Bulut, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu, gerekli önlemlerin alınması için mutlaka bir komisyon kurulması gerektiğini kaydetti. TBMM’den Fay Yasası’nın çıkarılmasının aciliyet kazandığını kaydeden Bulut, birçok ilde binaların güvenli olmaktan uzak olduğunu bildirdi. Aktif deprem kuşağındaki Türkiye’de 12-13 milyon konutun kaçak yapı kapsamında olduğunu belirten Bulut,  iktidarın tüm uyarılara kulak tıkadığını kaydetti. CHP’li Bulut, iktidarın yapı stokunu iyileştirmek yerine kaçak binaları ‘İmar Barışı’ ile affettiğine dikkat çekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.