Kozmik Radyo & Haber

Vali Süleyman Elban’dan ATB’ye İadeyi Ziyaret

Vali Süleyman Elban’dan ATB’ye İadeyi Ziyaret
366 views
27 Ekim 2020 - 13:33

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetimine iadeyi ziyarette bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, Ticaret Borsası Kompleksini gezdi. Adana’ya kazandırılmış olan modern kompleks için ATB Yönetimine teşekkür etti.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyeleri Hamit Tezcan ve Şahin Güneşer ile Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk Vali Süleyman Elban’ı kapıda karşıladı.

BİLGİÇ, “ÜLKEMİZ YARARINA OLAN TÜM FAALİYETİN İÇERİSİNDE YER ALIRIZ”

Karşılama sonrası Vali Elban’a Borsa Kompleksinin işleyişi ve sahip olduğu teknoloji hakkında bilgi veren ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “1850’li yıllarda bölgemizde ‘Kapanı Pembe’ adıyla pamuk ticareti başlamış olup, 1913 yılında resmi olarak kurulan ticaret borsamız; tarihi bir çınardır. Beyaz Altın olarak da bilinen Çukurova’nın simgesi pamuk ürünü zaman içerisinde ekim alanlarının bir kısmını alternatif ürünlere bırakmıştır. Günümüzde mısır ve narenciye üretimide yoğunluk kazanmıştır. Çukurovanın bereketli topraklarında bir çok ürün en iyi şekilde yetiştirmektedir. Adanamız bu yönüyle tarımın ve tarıma dayalı sanayinin kalbidir. Yeni Borsa Kompleksimiz; idari binaları, laboratuvarları, Lisanslı Depoları ve Elektronik Alım Satım Salonuyla Türkiye’de örnek bir borsayız. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu hizmet binası yapacak olan borsalara “Öncelikle ATB’yi görün, sonra yapın” diyor. Üretici, tüccarı ve sanayicileri buluşturarak tarımsal ürünlerin gerçek değerinde ticaretinin yapılabilmesini sağlıyoruz. Bu anlamda gerçek borsacılık hizmeti sunuyor, piyasa fiyatlarının oluşmasını sağlamış oluyoruz. Borsalar ticaret yapan değil, hizmet üreten yerlerdir. Lisanslı Depolarımızda 50 bin tonluk çelik silolarımız mevcut. İçerisine buğday ve mısır depoluyoruz. Önümüzdeki günlerde kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Hizmetlerimizi sürekli geliştirerek ilimize ve ülkemize daha çok katma değer yaratacağız. Adana’ya, bölgemize ve ülkemiz yararına olacak her faaliyetin içerisinde yer alıyor, üzerimize düşeni her zaman en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Amacımız ticareti kolaylatırmak, geliştirmektir. Bu gün borsamıza yapmış olduğunuz nazik ziyaretiniz için teşekkür ederiz. “ dedi.

VALİ ELBAN, “ADANA’YA BÜYÜK BİR DEĞER KAZANDIRMIŞSINIZ”

Önemli bir ticaret ve sanayi kenti olan Adana’nın geçmişten günümüze sahip olduğu bu potansiyeli daha da geliştirmek için yapılacak çalışmalarda işbirliğinin önemine değinen Vali Süleyman Elban, konuşmasında “Adana Ticaret Borsanız teknolojisi ileri, modern bir kompleks olmuş. Tesiste her şey düşünülmüş. İdari binası, lisanslı depolarıyla Adana ekonomisine ve iş insanlarına en güzel imkanları sunmuşsunuz.  Büyük bir projeyi yaşama geçirip, Adana’ya büyük bir değer kazandırmışsınız. Beğendim, ellerinize  ve emeğinize sağlık. Bereketli topraklarıyla ülkemiz tarımına ev sahipliği yapan Adanamızın üretim potansiyelinin daha da arttırılmasını elzem buluyorum. Hem tarımsal üretim hem de hayvancılık geliştirilmeli. Hayvancılığın gelişmesi için geleneksel anlayışı bırakıp, profesyonelliğe geçmek gerekli. Çünkü geleneksel hayvancılık yapanların profesyonel hayvancılık yapanlarla rekabet şansı olmaz.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.