Kozmik Radyo & Haber

GÜNEY ROTARY’DEN ÇYDD ÇUKUROVA ÖĞRENCİLERİNE TABLET DESTEĞİ

GÜNEY ROTARY’DEN ÇYDD ÇUKUROVA ÖĞRENCİLERİNE TABLET DESTEĞİ
335 views
20 Ekim 2020 - 14:42

Güney Rortary Kulübü dönem başkanı Dr. Fatma AkdoğanÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi ile işbirliği yaparak uzaktan eğitim gören ortaöğretim öğrencilerine tablet dağıttı.

Canlı ders anlatımlarında teknik donanımı olmayan ve okuyan kardeş sayısı fazla olan öğrencilerin eğitimlerinde sorun yaşamamaları için Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Fatma Akdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile üye eşlerinin katkıları ile gerçekleşen tablet projesi Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerine dağıtıldı. Anneleri ile birlikte gelen öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi.

Dernek binasında yapılan tablet dağıtımında konuşan  Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.Fatma Akdoğan, yarının güçlü kadınlarının temelinde, kız çocukların okullaşmasının ve eğitimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasının önemini vurguladı. Dr. Fatma Akdoğan, annelerin kızların eğitimlerinde en büyük destekçileri olduklarını bildiklerini, bu nedenle, kadınların güçlenmelerine yönelik, Kulüp olarak hangi çalışmalar içerisinde olduklarını anlattı.

Gençlere sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını, bu çalışmaların kendilerini geliştireceğini belirten Dr. Fatma Akdoğan kulüp içerisindeki gençlik örgütlerinin yaptığı farkındalık çalışmalarından örnekler verdi.

ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, Prof.TürkanSaylan’ın “Her eğitimli kadının bu Cumhuriyet’e borcu var” sözlerini anımsatarak, kız öğrenciler için rol model olan, eğitimlerine teknoloji desteği sağlayan Güney Rotary Kulüp Başkanı Dr. Fatma Akdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meltem Aydın, Ebru Songül Yalçın, Dilem Kuzucu, Nilgün İnal, Ayşen Ateşler, Belkıs Karabucak, Berna Fidan ve Alev Elmas Karataş’a Teşekkür ederek dernek adına plaket takdim etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.