Kozmik Radyo & Haber

“Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz”

“Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz”
417 views
19 Ekim 2020 - 12:30

Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlikte, Baklalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Sarıçam Muhtarlar Derneği, Kadirli ve Sumbaslılar Derneği, Himmetliler Derneği, Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine ateş açan Ermenistan’ı kınamaya yönelik ortaklaşa bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşma yapan Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Duygu Zengin, Azerbaycan’ın her zaman ve daima yanında olduklarını belirtti.

Zengin yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti:

AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

“Bizler, Sarıçam’da ki Sivil Toplum Kuruluşları olarak millet iki devlet olarak Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan topraklarını işgal ederek 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yaratan, Hocalı Soykırımı başta olmak üzere, binlerce masum insanın ölümünde kanlı eli bulunan, uluslararası hukuku yok sayarak işbirlikçilerinden aldığı destekle Güney Kafkasya’da savaş oyunları peşinde koşan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz.

ASIL MESELEYİ HEPİMİZ SORGULAMALIYIZ

Bu günlerde yaşanan olaylar, meselenin sadece Azerbaycan Ermenistan anlaşmazlığı değil, derin hesaplar peşinde koşan gizli ellerin kirli oyunu olduğunu göstermektedir. Rusya’nın bölgedeki ileri karakolu olan Ermenistan eliyle nelerin peşinde olduğunu hepimiz sorgulamalıyız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilileri tarafından Türkiye’nin Azerbaycan’ın haklı davasında her koşulda Azerbaycan’la birlikte olduğunun ifade edilmesini şükranla karşılıyoruz.

AZERBAYCAN HER ZAMAN VE DAİMA SENİNLEYİZ

Hepimiz, Can Azerbaycan’ın yanındayız ve vatan topraklarının işgaline son verilmesi için Ermenistan’ın saldırısına karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan ordusunun mutlak zafere ulaşarak, Birleşmiş Milletlerin 1993 yılında aldığı Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesine ilişken 4 adet kararı çerçevesinde, işgal altındaki topraklarını tamamen işgalden kurtarana kadar ilerleyeceğine olan inancımızla, uluslararası tüm kurum ve kuruluşları uluslararası hukuk çerçevesinde Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyor ve bir millet iki devlet olarak Can Azerbaycan her zaman ve daima seninleyiz, diyoruz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.