Kozmik Radyo & Haber

Rektör Prof. Dr. Tuncel Enstitüleri Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel Enstitüleri Ziyaret Etti
496 views
16 Ekim 2020 - 10:51

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel kampüs ziyaretleri kapsamında enstitülerde de incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin 50 yıla yaklaşan köklü geçmişi ve deneyimli akademik kadrosuyla liderlik vasıflarına sahip bilim insanları yetiştirmeye devam edeceğini söyledi.

Fakülte ziyaretlerini tamamlayan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Balcalı Kampüs alanı içerisinde bulunan enstitülerde incelemelerde bulundu

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Serap Çabuk, Sağlık Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behice Durgun, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gök ile Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mete Gülmen’le görüşerek bilgi alan Prof. Dr. Tuncel’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Süha Berberoğlu eşlik etti.

Prof. Dr. Tuncel: “Bilim ve Teknolojiye Katkıda Bulunan Bireyler Yetiştirmeyi Hedefliyoruz.”

Prof. Dr. Meryem Tuncel, kendi alanlarında en iyi bilgi ile donatılmış, araştırmalarını başka alanlardaki araştırmacılar ile beraber yapma yeteneği olan, bilim ve teknolojiye katkıda bulunan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, “Eğitim ve öğretim faaliyetleri ve araştırma- geliştirme çalışmaları ile değişime, gelişime açık ve değişimin gerektirdiği esneklik, stratejik ve yaratıcı düşünme yeteneklerine sahip, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve etik değerleri benimsemiş, anlayarak müşterek gaye oluşturmanın önemini kavramış, sorun çözücü, karar almayı, bilgiye ulaşmayı ve kullanmayı bilen, kaynak ve zaman kullanma konusunda yetkin, birikimlerini diğer birey ve kurumlarla paylaşmayı ilke edinmiş, aynı zamanda liderlik vasıflarına sahip bilim insanları yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.