Kozmik Radyo & Haber

“TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

“TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”
453 views
12 Ekim 2020 - 12:40

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası bir açıklama yaptı.

Aksakal yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kuzey Kıbrıs halkı yeni Cumhurbaşkanını seçmek üzere dün sandık başına gitti.

Katılımın yüzde 60 seviyelerine ulaşamamış olmasında pandemi koşullarının önemli bir etkisi olduğu dile getiriliyor.

Seçim sonuçlarından anlaşılan odur ki; Kıbrıs Türk halkı, kendilerini Türkiye’deki kandaşlarından uzaklaştırmak ve son tahlilde o topraklardan yok etmek isteyen emperyalist stratejilere “one minute” demiştir.

Doğrusu da budur.

Güney Kıbrıs’ta uluslararası hukuk yok sayılarak oluşturulmuş bir gecekondu devletine bugün Yunanistan ve Fransa başta olmak üzere AB ülkeleri, ABD, İngiltere arka çıkarken 450 yıllık öz be öz Türk yurdu Kıbrıs adası üzerinde Türkiye’nin karar gücünden rahatsız olanların varlığını biliyoruz.

KKTC halkı 37 yıllık devletlerini bu emperyalist planların sahiplerine bırakacak değildir. O topraklar üzerinde Dr. Küçük, Toros Denktaş, Kıbrıs Fatihi Ecevit, Mücahit Erbakan’ın emekleri ve hakları var. O toprakların yeniden vatan yapılmasında yediden-yetmişe Kıbrıs Türk halkının, kahraman Mücahitlerin, Mehmetçiğin kanları, gözyaşları var.

Ben inanıyorum ki; 18 Ekim Pazar günü Kıbrıslı kardeşlerimiz daha büyük bir katılımla sandık başına gidecek, sınırları kan ve gözyaşlarıyla çizilmiş öz vatanlarına sahip çıkacaklardır.

Birinci turda yeterli oy oranına ulaşamamış olan adaylar, bu demokratik yarışın sonunda kendilerini destekleyen seçmenlerini, güçlü bir Cumhurbaşkanı çıkarmak adına Denktaş’ın hayalini gerçekleştirmek için kol kola girmelidirler.

Türk milleti asildir! AB’nin bir parmak bal tuzağına düşmeyecektir!

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.