Kozmik Radyo & Haber

YANGINDA ZARAR GÖREN KOZANLI VATANDAŞLARIMIZ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMESİN

YANGINDA ZARAR GÖREN KOZANLI VATANDAŞLARIMIZ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMESİN
371 views
07 Ekim 2020 - 13:20

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Kozan yangınında zarar gören vatandaşları kredi vererek acılarının hafifletilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çulhaoğlu şunları kaydetti:

“23-24 Ağustos 2020 tarihlerinde Kozan ilçemizin Kuyubeyli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangında ciğerlerimiz yanmıştı. Biz yangın anında ve sonrasında gerekli açıklamaları basın yoluyla yapmış, konunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Tabii iktidar mensup milletvekilleri de devlet tarafından yapılacak yangın kredilerini savunmak için bölgeyi ziyaret etmişler ve iktidarın yangında zarar gören vatandaşların yanında olduğunu övünerek söylemişlerdir.

İYİ Parti Milletvekilleri olarak biz, yangında evi, işyeri ve ahırı zarar gören insanlarımız için gerekli olanın Giresun ilimizde yapıldığı gibi köylerimizi afet bölgesi ilan etmesini istiyoruz. Bunun için Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgili bakanlara soru önergesi de verdik. Bunu neden istiyoruz? Zaten canının yongası, geçim ve barınma kaynakları olan evlerinin, işyerlerinin, ahırlarının, mallarının yanmasının derdine düşmüş insanlarımızın bir de kredi ile borçlandırılmalarının doğru olmadığını, bunun vatandaşlarımızı daha da zora sokacağını söylüyoruz. İktidar mensubu milletvekili ve Bakanlar ise yangın zedelerin yaralarını kredi ile borçlandırılarak giderileceğini açıklıyorlar. Halen geç kalınmış değildir. İktidar Milletvekilleri gerekli çalışmaları yaparak, valilik aracılığı ile Kozan’ımızı biran önce afet bölgesi kapsamına aldırmalıdırlar. Devletinde, devlet gibi davranması, bir bölgeye öz, bir başka bölgeye üvey evlat muamelesi etmemesi gerekmektedir.

Buradan Ak Parti iktidarı mensubu Adana milletvekillerine ve Kozanlı hemşerilerime sesleniyorum. Giresun afet bölgesi ilan edilip hibe desteği alırken, Kozan’ın afet bölgesi ilan edilmemesi, kredi ile borçlandırarak yara sarmak ne demektir? Bu olumsuzlukların biran önce giderilmesi için güçlü parlamentonun tesis edileceği iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme hemen dönülmelidir. Adana kamuoyuna arz ederim.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.