Kozmik Radyo & Haber

“İLK YARDIM BİR TIK UZAĞINIZDA”

“İLK YARDIM BİR TIK UZAĞINIZDA”
355 views
11 Eylül 2020 - 13:30

ADANA / Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, Küresel  pandemiye karşı yoğun mücadele veren devletlere en büyük desteği sağlayan Kızılay ve Kızılhaç ekiplerinin “İlkyardım” konusunda da bilinçli toplum oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Saygılı, her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya İlkyardım Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, bu yılki etkinliklerin tüm dünyada “İlk Yardım Uygulamalarının Pandemiye Uyarlanması” teması ile organize edildiğini bildirdi.

“Salgına karşı bir taraftan tüm dünyada yoğun bir mücadele sürerken diğer taraftan devletler vatandaşların bilinçlenmesi ve pandemiye karşı farkındalıklarının artması amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyor” bilgisini veren Ramazan Saygılı, şunları kaydetti:

“Dünya İlk Yardım Gününde de bu çalışmalar gerçekleştirilerek “İlk Yardım Uygulamalarının Pandemiye Uyarlanması” konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütülüyor. Farkındalığın küçük yaşlarda kazanıldığından hareketle bu yılki hedef gruplar çocuklar, gençler, öğretmenler ve ebeveynler olarak belirlendi.”

İlk Yardım Bir Tık Uzağınızda
Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, tüm dünyanın pendemi dolayısıyla yaşam şeklini, uygulamalarını değiştirdiğini belirterek, “Kızılay olarak biz de ilkyardım eğitimlerimizin teorik kısmını online, uygulama kısmını ise tedbirlerimizi alarak yüz yüze gerçekleştireceğiz. Hastanelere gitmek bir risk, çok önemli bir durum olmadıkça gitmemeliyiz. Bu nedenle de ilkyardım uygulamalarını bilmek önem kazanmıştır” dedi.

Saygılı, Türk Kızılay’ın, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile birlikte geliştirdiği ilk yardım uygulaması konusunda da bilgi verdiği açıklamasına, şöyle devam etti:

 “First Aid” ile IOS ve Android mağazalarından ilk yardım hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Toplumsal ilk yardım bilinci oluşturarak bireylerin zarar görebilirliğini azaltan Kızılay, bu uygulama ile vatandaşların her ilk yardım başlığına ilişkin kapsamlı bilgilere ulaşmasını amaçlıyor. Vatandaşlarımız bu uygulamaları telefon, tablet veya bilgisayarlarına indirerek ilkyardım konusunda bilinçlenebilir ve merkezimizden sertifikalı ilkyardım eğitimi alabilirler. Ayrıntılı bilgi için Türk Kızılay Adana İlkyardım Eğitim Merkezine 03224571923 numaralı telefondan ulaşılabilmektedir. Ayrıca www.ilkyardim.org.tr internet sitesinden de yararlanılabilmektedir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.