Kozmik Radyo & Haber

“Adana şiddet değil, hizmet bekliyor!”

“Adana şiddet değil, hizmet bekliyor!”
350 views
11 Eylül 2020 - 15:37

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana halkının Büyükşehir Belediyesi’nden şiddet değil, hizmet beklediğini söylediler.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP’li ve AK Partili İlçe Belediye Başkanları, iki partinin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün CHP’li Meclis Üyesi bir grubun Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine saldırdığı olay üzerinde duruldu ve bu fiili şiddetin Adana’ya yakışmadığı belirtildi.

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, toplantının ardından yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Bizler Cumhur İttifakı olarak Adana’mızın her sorununun çözümlenmesi, her alanda kalkınması, güvenli, huzurlu bir şehir olması konusunda her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin çabası içinde olduk. Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de hiçbir zaman bu yüksek sorumluluk duygusundan ayrılmadık.

‘ÜYELERİMİZ HUKUKSUZLUĞA KARŞI ÇIKTI’

Belediye meclisleri halkın, şehrin sorunlarının ele alındığı, istişare edildiği, karara bağlandığı kurumlardır. Hukuk, kanun ve tüzüklere göre çalışan bu güzide kurumun, şahısların istek ve arzularına göre işletilmesi kabul edilemez. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, dün maalesef hukuki kuralların dışına çıkmış, komisyonlarda müzakeresi devam eden iki maddeyi oldubittiye getirip meclis gündemine almış ve oylamaya sunmuştur. Kabul edilmeyen oylama sonucunu da ‘Kabul edildi’ şeklinde ilan etmiştir.

Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin, bu hukuksuz işleme karşı haklı ve demokratik bir hak olarak yaptıkları itirazlar ise şiddetle bastırılmak istenmiştir. AK Parti Gurup Başkan Vekilimiz Sayın Ozan Gülaçtı’ya yapılan saldırı ile başlayan şiddet sonucunda  Saimbeyli Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Şahin Gökçe yaralanmıştır.

‘OLDUBİTTİYE GETİRMEK İSTİYOR’

Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, kendi yetkisini aşmak suretiyle yangından mal kaçırırcasına Adanalılar’a ait olan taşınmazları satmak istiyor. Kurumlar da elbette satış yapabilir, ancak daha komisyonda görüşülmeden, Adana’nın yararına, zararına olup olmadığı tartışılmadan Zeydan Karalar’ın adeta baskın yapar gibi alelacele meclis gündemine madde ekletmesi ve oylatması yanlıştır. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyeleri tartışmalı gündem maddelerinin oldubittiye getirilmemesi için, yapılan hukuk dışı oylamanın geçersiz olduğu için itiraz ediyor.

‘ŞİDDETE BAŞVURUYORLAR’

Bu itirazın karşısında hukuken buna cevap vermesi gereken kişiler şiddete başvuruyor ve saldırıyorlar. Belediyenin, Adanalı’nın malını, hakkını koruma adına yaptığımız itirazı şiddetle bastırma yolunu tercih ediyorlar. Şiddetin her türlüsüne ve hukuksuzluğa, zorbalığa karşı Adanalı’nın, halkımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

‘YETKİSİNİ HUKUK ÇERÇEVESİNDE KULLANSIN’

Sayın Zeydan Karalar kendisine çeki düzen vermeli, meclisin kendisine vermiş olduğu hakları ancak hukuk çerçevesinde kullanmalı. Meclisi provoke ederek, gererek Adana’ya hizmet edilmez. Adana şiddet değil, hizmet bekliyor. Cumhur İttifakı, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti bir ve bütün olarak Adanalılar’a yapılacak her hizmetin yanındadır. Ama Adanalılar’ın mallarının, taşınmazlarının peşkeş çekilmesine, hukuksuzluğa, zorbalığa asla müsaade etmez, etmeyecektir. Bu vesileyle, Adana’mızı şiddet ile gündeme taşıyanları kınıyor, bu tür olayların bir daha tekrar etmemesini umuyor ve talep ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.